OTP Bank a cumparat 83% din banca sarba Kulska

OTP Bank a cumparat 83% din actiunile bancii sarbe Kulska si intentioneaza sa uneasca sub aceeasi umbrela cele trei institutii bancare pe care le detine acum in Serbia, informeaza NewsIn. OTP mai cumparase, pe patru decembrie, 26% din actiunile bancii sarbe, iar acum si-a marit participatia, in cadrul unei oferte publice, care s-a incheiat miercuri.

Banca ungara va incepe procesul de fuziune al Kulska cu bancile sarbe Zepter si Niska, pentru a avea acoperire pe intreaga piata. Oficialii bancii maghiare se asteapta ca, pana in aprilie, noua banca sa aiba o singura conducere. OTP nu a dat nici un detaliu legat de pretul platit pentru achizitie.

"Sistemul bancar din Serbia are un potential de crestere important. OTP este convinsa ca va reusi sa isi majoreze cota de piata in Serbia, fata de nivelul de 3% din totalul activelor bancare, cat detine acum", au declarat reprezentantii bancii maghiare.

Banca ungara si-a anuntat intentia de preluare a bancii din Serbia inca din iulie, cand preciza ca urmareste sa cumpere 67% din actiunile bancii sarbesti Kulska banka pentru suma de 118.6 milioane euro, ceea ce implica o multiplicare de 2.6 ori valorii contabile a bancii.

La finalul anului 2005, Kulska banka avea active in valoare de 136.3 milioane de euro si controla 1.5% din piata bancara sarbeasca. Kulska avea un portofoliu de credite 78 milioane de euro, cota de piata la acest capitol era de 1.6%. Depozitele totale insumau 67.5 milioane euro si asigurau, la finalul lui 2005, 1.2% din piata. Kulska are o retea de 39 agentii si aproximativ de 62,000 clienti.

In acest an, OTP Bank a semnat contracte de preluare cu sase banci: banca Raiffeisen Ucraina, banca rusa Investsberbank, bancile sarbesti Kulska banka, Niska banka si Zepter banka, respectiv banca CKB din Muntenegru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri