Grupul petrolier si de gaze unguresc MOL a anuntat, vineri, ca a cumparat o companie operatoare de campuri petroliere ruseasca, printr-un acord pe care analistii il considera de importanta relativ redusa, insa care este prielnic strategiei MOL, informeaza NewsIn.

MOL a cumparat compania petroliera BaiTex LLC, de la grupul american VF-NEFT Development LLC si de la RusOil LLC. BaiTex detine licenta pentru zacamantul petrolier Baituganskoye, din regiunea Volga-Ural, una dintre principalele provincii producatoare de petrol.

MOL a refuzat sa ofere detaliile financiare ale acestei achizitii, insa a anuntat ca planuiste sa cheltuiasca intre 200 si 250 de miloane de dolari pentru dezvoltarea respectivului camp petrolier, in urmatorii opt sau noua ani.

Compania petroliera ruseasca produce 1.800 de barili de petrol pe zi, cantitate pe care MOL intentioneaza sa o ridice la 14.000 de barili pe zi, pana in 2014. "Este dificil sa estimam pretul acestei achizitii deoarece multi parametri geologici sunt necunoscuti, insa apreciez costul de preluare intre 160 si 180 de milioane de dolari", a declarat analistul de la CashlineSecurities, Kornel Sarkadi Szabo.

Acesta a adaugat ca achizitia "se potriveste planurilor MOL, insa este una de importanta redusa si MOL are nevoie de mai multe intelegeri ca aceasta pentru a-si atinge tintele pentru productia in amonte si pentru a creste contributia acesteia la activitatea de baza".

MOL tinteste sa-sli tripleze productia in amonte pana la 300.000 de barili de petrol pe zi, pana in 2010 si urmareste sa-si creasca rezervele de petrol, de la 300 de milioane la 900 de milioane de barili.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri