Papa Francisc le-a reamintit crestinilor ca Iisus s-a nascut in saracie si le-a cerut enoriasilor sa se concentreze mai mult pe dragoste si binefacere decat pe “consumerism”, scrie Deutsche Welle. De asemenea, Francisc a indemnat la fraternitate, cerand oamenilor sa considere diferentele mai degraba o bogatie decat un pericol.

La obisnuita slujba din ajunul Craciunului, Papa a condamnat faptul ca obiectivul multor oameni este in primul rand acela de a se imbogati. In schimb, acesta le-a cerut crestinilor sa se gandeasca la conditiile in care a avut loc nasterea lui Iisus – in ieslea dintr-un grajd.

“Stand in fata unei iesle, intelegem ca mancarea vietii nu este reprezentata de bogatiile materiale ci de iubire, nu de lacomie ci de binefacere, nu de opulenta ci de simplitate”, a mentionat Papa Francis in fata a peste 10.000 de enoriasi prezenti la Vatican.

“O lacomie nemasurata marcheaza intreaga istorie a omenirii, chiar si astazi cand, paradoxal, cativa cineaza in mod luxos, in vreme ce prea multi nu au nici macar painea zilnica necesara supravietuirii”, a mai adaugat Papa.

Suveranul Pontif in varsta de 82 de ani a trecut in revista un numar de tari sfasiate de conflicte.

“Fie ca sarbatoarea Craciunului sa ne ajute sa redescoperim legatura de fraternitatea care ne tine impreuna ca indivizi. Fie ca israelienii si palestinienii sa reinceapa dialogul si sa strabata drumul pacii care sa puna punct conflictului care de peste 70 de ani se desfasoara pe teritoriul ales de Dumnezeu pentru a-si arata fata iubirii; fie ca intreaga comunitate internationala sa lucreze impreuna pentru a gasi o solutie politica ce va lasa deoparte diviziunea si interesele partizane, astfel incat sirienii, in special cei care au fost fortati sa isi paraseasca casele, sa se poata intoarce si sa poata trai in pace in propria tara”, a spus Papa, citat de CNN.

Incepand cu aprilie 2018, peste 5,6 milioane de sirieni au parasit tara, in vreme ce 6,6 milioane s-au mutat in alte localitati din Siria.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri