Pretul petrolului a scazut, joi, extinzand pierderea de peste doi dolari din sedinta anterioara de tranzactionare, in timp ce pietele asteapta ca statisticile pentru stocurile americane sa arate cresterea rezervelor de combustibil, ca urmare a vremii neobisnuit de frumoase, relateaza Reuters.

Petrolul brut tranzactionat pe piata americana a pierdut 84 de centi si a atins valoarea de 57,48 dolari/baril, pana la 16:10, ora Romaniei, de la cotatia de 57,65 dolari, cea mai mica de la mijlocul lui noiembrie 2006.

Pretul petrolului Brent a scazut cu 81 de centi, la valoarea de 57,15 dolari.

Pretul petrolului pe piata americana a scazut, miercuri, cu 2,73 dolari/baril, adica 4,47%, cea mai accentuata pierdere dintr-o zi, de la sfarsitul lui aprilie 2005, potrivit statisticilor Reuters.

Conditiile meteorologice neobisnuit de favorabile din nord-estul Statelor Unite, cea mai mare piata energetica din lume, la fel ca si cele din Europa au scazut pretul petrolului.

Serviciul National de Meteorologie al SUA (the National Weather Service) a spus ca, pana la 6 ianuarie, cererea pentru combustibil termic va fi cu aproximativ 33% sub normal.

Consumul sub normal se asteapta sa creasca inventarele de petrol rafinat ale Statelor Unite, inclusiv de combustibil termic, cu 900.000 de barili, potrivit unui sondaj facut de Reuters.

Si rezervele de benzina sunt vazute in crestere cu 1,5 milioane de barili, in timp ce rezervele de petrol brut se asteapta sa scada cu 800.000 de barili.

Statisticile guvernamentale americane vor fi publicate la ora 17:30, ora Romaniei, cu o zi mai tarziu, din cauza vacantei de luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri