Pretul petrolului a scazut, joi, extinzand pierderea de peste doi dolari din sedinta anterioara de tranzactionare, in timp ce pietele asteapta ca statisticile pentru stocurile americane sa arate cresterea rezervelor de combustibil, ca urmare a vremii neobisnuit de frumoase, relateaza Reuters.

Petrolul brut tranzactionat pe piata americana a pierdut 84 de centi si a atins valoarea de 57,48 dolari/baril, pana la 16:10, ora Romaniei, de la cotatia de 57,65 dolari, cea mai mica de la mijlocul lui noiembrie 2006.

Pretul petrolului Brent a scazut cu 81 de centi, la valoarea de 57,15 dolari.

Pretul petrolului pe piata americana a scazut, miercuri, cu 2,73 dolari/baril, adica 4,47%, cea mai accentuata pierdere dintr-o zi, de la sfarsitul lui aprilie 2005, potrivit statisticilor Reuters.

Conditiile meteorologice neobisnuit de favorabile din nord-estul Statelor Unite, cea mai mare piata energetica din lume, la fel ca si cele din Europa au scazut pretul petrolului.

Serviciul National de Meteorologie al SUA (the National Weather Service) a spus ca, pana la 6 ianuarie, cererea pentru combustibil termic va fi cu aproximativ 33% sub normal.

Consumul sub normal se asteapta sa creasca inventarele de petrol rafinat ale Statelor Unite, inclusiv de combustibil termic, cu 900.000 de barili, potrivit unui sondaj facut de Reuters.

Si rezervele de benzina sunt vazute in crestere cu 1,5 milioane de barili, in timp ce rezervele de petrol brut se asteapta sa scada cu 800.000 de barili.

Statisticile guvernamentale americane vor fi publicate la ora 17:30, ora Romaniei, cu o zi mai tarziu, din cauza vacantei de luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amsterdam interzice barcile cu motor din 2025 si masinile din 2030