Circa 74 de persoane au fost plasate sambata in arest preventiv in capitala franceza in marja actului IX al mobilizarii "vestelor galbene", potrivit unui bilant prezentat de Parchetul din Paris la ora locala 17:00, informeaza France Presse, citat de Agerpres.

Politia a anuntat la randul sau ca 100 de persoane au fost retinute in decursul zilei, in special "pentru participare la un grup in vederea comiterii de violente, port de arme interzise, violente fata de agentii fortei de ordine publice", conform celui mai recent bilant transmis media.

"Vestele galbene" au iesit din nou in strada sambata, cu marsuri in provincie si la Paris, unde tensiunea a crescut brusc dupa-amiaza pe Champs-Elysees, in timp ce Ministerul de Interne francez exprimase temeri privind o reluare a violentelor.
Aproximativ 32.000 de "veste galbene" manifestau sambata in jurul orei locale 14:00 in toata Franta, intre care 8.000 la Paris in cea mai importanta demonstratie din tara, in acest al IX-lea act al mobilizarii lor de la inceputul miscarii cu aproape doua luni in urma, potrivit datelor Ministerului de Interne, potrivit France Presse.

Aceste cifre sunt mai mari decat cele de saptamana trecuta pentru acelasi segment orar, cand 26.000 de persoane au fost mobilizate in Franta, potrivit unei surse a politiei franceze.

Circa 4.800 de "veste galbene" marsaluiau sambata in jurul orelor pranzului la Bourges pe o ruta autorizata, in timp ce 500 au ales sa manifesteze in centru, zona a fost interzisa orice fel de adunare, potrivit prefecturii Cher.

VIDEO Incidente la mitingul...
Citeste si: VIDEO Incidente la mitingul PSD de la Galati

Apelul de a manifesta "in centrul Frantei", unde se afla orasul Bourges, reprezinta una din noutatile actului IX al "vestelor galbene".

Sursa foto: Shutterstock /Alexandros Michailidis

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Macron s-a deplasat la Arcul de Triumf dupa violente socante in Paris