Compania Boeing a anuntat ca a primit comenzi pentru 1.044 de avioane comerciale in 2006, depasind, astfel, recordul anterior de 1.002 comenzi, din 2005 si este posibil sa depaseasca, pentru prima data din 2000, compania rivala europeana Airbus, scrie Reuters citat de NewsIn.

Vanzarile au fost alimentate de cererea puternica din partea companiilor aeriene europene, din Orientul Mijlociu si asiatice, infirmand asteptarile analistilor contrariati, care estimau o incetinire a vanzarilor incepand cu 2005.

Boeing a beneficiat si dupa urma succesului mare al noului avion usor 787 Dreamliner, care va fi utilizat incepand cu anul viitor.

Grupul Airbus, pe de alta parte, afectat de problemele de productie si de administrare, a fost cu mult in urma Boeing in ultimele 12 luni, primind doar 653 de comenzi pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Compania, controlata de grupul EADS, urmeaza sa-si publice numarul de comenzi pentru intregul an 2006 in cursul acestei luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri