Cel putin 15 migranti erau dati disparuti sambata dupa o operatiune a Marinei italiene in apele libiene, dar persoanele salvate au afirmat ca bilantul este mult mai grav, cu 117 morti, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Astfel, trei migranti salvati de la naufragiu au declarat ca 120 de persoane se aflau la bordul ambarcatiunii atunci cand au plecat din Libia si, "prin urmare, sunt 117 disparuti, printre care zece femei si un bebelus de zece luni", a scris sambata pe Twitter Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM).

Acestea proveneau mai ales din Nigeria, Camerun, Gambia, Cote d'Ivoire si din Sudan, potrivit OIM. Cei trei supravietuitori, traumatizati si in stare de soc, au povestit ca au stat in apa trei ore inainte de a fi salvati, asistand la tragedie.

Un elicopter al marinei italiene care a intervenit vineri in zona libiana de salvare si cautare a recuperat trei naufragiati, "unul in apa si ceilalti doi la bordul unor barci de salvare lansate anterior de un avion al armatei aerului", a explicat amiralul italian Fabio Agostini.

Echipajul avionului italian, intr-un zbor in cadrul operatiunii de supraveghere maritima Mare Sicuro, "a observat mai devreme o ambarcatiune in deriva cu circa 20 de persoane la bord", a precizat amiralul intr-un interviu la televiziunea italiana difuzat pe contul de Twitter al Marinei.

Cei trei naufragiati recuperati, in stare de hipotermie, au fost transportati cu elicopterul la spitalul de pe insula siciliana Lampedusa, in timp ce trei corpuri "care nu mai dadeau semne de viata au fost vazute in apa in cursul operatiunii", a adaugat amiralul.

Operatiunea a fost coordonata de autoritatile de la Tripoli care au trimis in zona o nava de comert libiana. Aceasta "a efectuat operatiuni de cautare fara sa gaseasca nicio urma a barcii pneumatice", a precizat paza de coasta italiana sambata intr-un comunicat.

"Nu putem permite ca tragedia din Mediterana sa continue", a declarat intr-un comunicat Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati(UNCHR), Filippo Grandi, in legatura cu aceasta situatie.

UNCHR a mai informat ca un alt naufragiu a avut loc in Marea Alboran (intre Spania si Maroc) in care 53 de persoane si-ar fi pierdut viata.

Organizatia a precizat ca "nu a fost in masura sa verifice numarul victimelor pentru cele doua naufragii".

Pe de alta parte, ONG-ul german Sea-Watch a anuntat sambata pe Twitter ca nava sa, Sea-Watch 3, a salvat 47 de migranti aflati la bordul unei ambarcatiuni in dificultate, noteaza AFP.

Sursa foto: photofilippo66 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri