Comisia Europeana urmareste indeaproape discutia din Romania cu privire la o posibila ordonanta de urgenta anuntata duminica de ministrul Justitiei Tudorel Toader prin care cei condamnati sa poata depune contestatii in anulare, a afirmat marti purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

"Comisia urmareste indeaproape discutia din Romania cu privire la o eventuala ordonanta de urgenta privind caile extraordinare de atac pentru cauze penale in urma a doua hotarari recente ale Curtii Constitutionale. Comisia a luat act deja de prima hotarare privind completurile de 5 judecatori (8 noiembrie), in ultimul sau raport in cadrul mecanismului de cooperare si verificare (MCV). Mai general vorbind, doresc sa va amintesc faptul ca presedintele (Comisiei Europene Jean-Claude) Juncker a fost cat se poate de clar in problema unei posibile amnistii in cursul recentei sale vizite la Bucuresti. Asa cum Comisia a mai spus in repetate randuri, este esential ca Romania sa revina pe drumul cel bun in lupta impotriva coruptiei, sa asigure o justitie independenta si sa evite orice noi pasi inapoi", a declarat oficialul european.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a scris luni pe contul sau de Twitter ca "poporul roman merita un stat de drept", ca reactie la anuntul facut de ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, scrie Agerpres.

"Incredibile stiri!! Poporul roman merita un stat de drept", a scris Katainen, comisar european responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate.

Oficialul european a distribuit in postarea sa o stire a agentiei de presa AP care anunta ca ministrul roman al Justitiei "a pregatit o ordonanta de urgenta care ar putea invalida sute de cazuri de coruptie in care au fost implicati cei mai inalti oficiali romani".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat duminica seara ca a redactat un proiect de ordonanta de urgenta, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri "nelegal constituite" si care nu mai sunt in termen sa poata depune contestatii in anulare.

Tudorel Toader are deja pregatita ordonanta de urgenta prin care sa se extinda termenul contestatiei in anulare la toate cazurile de condamnari de la ICCJ din ultimii 4 ani.

Daca prin OUG se va extinde termenul actual de 30 de zile, ar aparea baza legala pentru invalidarea tuturor sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu anul 2014. Vorbim inclusiv de condamnarea lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumul.

Sursa foto: Shutterstock / symbiot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri