In zona euro, increderea in afaceri a crescut la valori record in decembrie 2006, rata somajului a continuat sa scada in noiembrie 2006, iar preturile lunare la producator au fost stabile, arata statisticile de vineri, indicand o crestere economica sanatoasa.
Indicatorul pentru increderea in afaceri din zona euro a urcat la 1,60, cea mai mare valoare din toate timpurile, in crestere fata de valoarea de 1,55 atinsa in noiembrie 2006, a spus Comisia Europeana, dupa cum informeaza NewsIn citand Reuters. Agentia de statistica a Uniunii Europene, Eurostat a spus ca rata somajului in zona euro a scazut la 7,6%, in noiembrie 2006, de la 7,7%, in octombrie. Reducerea de 0,1% a ratei somajului in zona euro reflecta pietele muncii mai puternice din Franta si Germania.

Preturile la producatorul industrial in zona euro au ramas constante in noiembrie, limitate de scaderea preturilor energiei, dar au crescut anual cu 4,3%, incurajate de majorarea preturilor petrolului si ale bunurilor la inceputul lui 2006, a spus Eurostat.

Preturi ridicate la producator ar putea insemna cresterea preturilor de consum si ar putea determina Banca Central Europeana (BCE) sa urce ratele dobanzii de politica monetara. BCE a majorat costurile imprumuturilor de sase ori, cu incepere din decembrie 2005 si se asteapta sa le creasca iar, in martie 2007.Intr-un alt comunicat, Eurostat a spus ca preturile la vanzarea cu amanuntul in zona euro au crescut cu 1,3%, in noiembrie 2006, fata de aceeasi luna a anului 2005. In termeni lunari, indicatorul a crescut cu 0,5%.

Statisticile par sa confirme cresterea economica sanatoasa din ultimul trimestru al anului 2006 si o posibila incetinire a acesteia in 2007. "Statisticile arata cresterea sustinuta a productiei in al patrulea trimestru al lui 2006", a spus Comisia Europeana despre indicatorul pentru increderea in afaceri.

Comisia Europeana a observat, insa, ca asteptarile legate de productia lunilor urmatoare ale managerilor din industrie au scazut.Comisia Europeana a spus mai demult ca se asteapta ca produsul intern brut (PIB) al zonei euro sa urce la 2,6%, in 2006 si sa isi incetineasca ritmul de crestere la aproximativ 2,1%, in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri