Jeff Bezos - 134,9 miliarde de dolari

Jeff Bezos - 134,9 miliarde de dolari

Jeff Bezos este cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere estimata in momentul redactarii acestei stiri la 134,9 miliarde de dolari, conform Forbes. El este fondatorul si CEO-ul companiilor Amazon si Blue Origin.

Cu mult timp inainte de a deveni cunoscut pe scena mondiala a antreprenoriatului, Jeff Bezos a lucrat pe timp de vara la McDonald’s ca mai apoi sa fie angajat la un start-up de telecomunicatii, unde se ocupa de depistarea erorilor software. In cadrul acestui startup a ajuns sa ocupe pozitia de head of development si director peste divizia de serivicii clienti.

Bezos a fondat Amazon in anul 1995, fiind initial un site pe care erau vandute carti. Viziunea si determinarea lui Jeff Bezos au facut ca, la 23 de ani distanta de la acel moment, Amazon sa devina una dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, a carei valoare a pietei a depasit, in luna septembrie, 1 trilion de dolari.

Intre timp, actiunile companiei au mai scazut, aceasta fiind cotata in momentul redactarii acestei stiri la 809,1 miliarde de dolari.

Sursa foto: By Pe3k / Shutterstock.com

Bill Gates - 90 de miliarde de dolari

Bill Gates - 90 de miliarde de dolari

In momentul redactarii acestei stiri, averea lui Bill Gates se ridica la 90 de miliarde de dolari, conform Forbes. Antreprenorul in varsta de 63 de ani este cofondatorul companiei Microsoft, evaluata la 824 miliarde de dolari si a fundatiei caritabile Bill and Melinda Gates.

In 1975, la varsta de 20 de ani, Bill Gates a vandut pentru suma de 3.000 de dolari propriul software dezvoltat in dormitorul sau catre compania MITS Altair, producatorul primului calculator personal. La putin timp dupa acest moment, Bill Gates a renuntat la cursurile Universitatii Harvard pentru a pune pe picioare gigantul IT Microsoft.

sursa foto: By Paolo Bona

Warren Buffett - 84 miliarde de dolari

Warren Buffett - 84 miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffett, in varsta de 88 de ani, este CEO al Berkshire Hathaway, conglomerat american cu afaceri in numeroase sectoare precum cel financiar, retail, sau cel al asigurarilor. Datorita flerului sau in afaceri, Warren Buffett a fost supranumit Oracolul din Omaha.

Conform relatarilor sale, primul pachet de actiuni l-a cumparat la varsta de doar 11 ani, iar la varsta de 16 avea deja economii de 53.000 de dolari, acumulate in urma vanzarii a diverse produse precum mingi de golf folosite sau timbre de colectie. De asemenea, tot in tinerete, acesta a fost angajat ca distribuitor al ziarului The Washington Post.

In momentul redactarii acestei stiri, compania pe care o conduce are o valoare a pietei de 495 de miliarde de dolari, pretul unei actiuni fiind cotat la 201,15 dolari.

sursa foto: Krista Kennell / Shutterstock.com

Amancio Ortega - 70 de miliarde de dolari

Amancio Ortega - 70 de miliarde de dolari

Amancio Ortega, in varsta de 82 de ani, este fondatorul grupului Inditex Fashion Group, din care face parte si brandul Zara. Conform Forbes, acesta are o avere de 70 de miliarde de dolari.

La varsta de 14 ani, Ortega Amancio a renuntat la scoala si si-a luat o slujba la un magazin unde a trebuit sa faca tricouri. In 1972, impreuna cu familia sa si cu croitorii locali au pus pe picioare compania Confecciones Goa, care comercializa halate de baie. Trei ani mai tarziu, Amancio Ortega a deschis primul magazin Zara in orasul sau local.

sursa foto: Imaxe Press / Shutterstock.com

Mark Zuckerberg - 71 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg - 71 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg, cofondator si CEO al companiei Facebook, in varsta de 34 de ani, are o avere estimata de Forbes la 71 de miliarde de dolari. Acesta a devenit cunoscut la nivel mondial in urma lansarii platformei sociale Facebook, insa acesta nu a fost primul sau proiect.

In liceu, impreuna cu colegul sau Adam D’Angelo, ce avea sa devina mai tarziu co-fondator al companiei Quora, au creat o aplicatie de ascultat muzica ce folosea tehnologia machine learning pentru a-ti sugera melodii in functie de cele ascultate anterior. Cei doi au primit o oferta de 950.000 de dolari pentru a vinde aplicatia, insa au refuzat-o.

Mark Zuckerberg a creat reteaua sociala Facebook lucrand in camera sa de camin, business ce l-a facut milionar la varsta de 22 de ani si miliardar un an mai tarziu.

sursa foto: Frederic Legrand - COMEO

Sursa foto: Papamoon / Shutterstock.com