Marea Britanie are optiunea de a institui legea martiala pentru a calma tulburarile civile care ar putea aparea in cazul unui Brexit fara acord, dar nu asupra acestui lucru este concentrata atentia guvernului, a declarat duminica ministrul sanatatii, Matt Hancock, relateaza Reuters.

Sunday Times a citat oficiali sub protectia anonimatului care afirmau ca guvernul a examinat prerogativele aflate la indemana sa in caz ca un Brexit fara acord s-ar transforma in nesupunere civila, inclusiv legea martiala, interdictii de circulatie si folosirea armatei pentru a calma eventualele proteste, conform Agerpres.ro.

Intrebat de BBC daca guvernul ia in considerare posibilitatea instituirii legii martiale, Hancock a raspuns: "Nu in mod specific, nu".

"Ramane un lucru prevazut de lege, dar nu pe asta ne concentram atentia", a adaugat el.

Marea Britanie urmeaza sa iasa din UE pe 29 martie, dar parlamentarii tarii sunt inca departe de un acord privind un acord de divort, lasand deschisa posibilitatea unui Brexit dezordonat.

Oficialii au discutat despre aspectele practice ale implementarii asa-numitului "Civil Contingencies Act" din 2004, care ar permite guvernului sa ia orice masuri adecvate pentru a proteja viata umana, sanatatea, siguranta si proviziile, a scris Sunday Times.

"Tema majora in toate planurile pentru un Brexit fara acord este nesupunerea civila si teama ca va conduce la decese in eventualitatea unor penurii alimentare si medicale", a declarat o sursa pentru ziar.

Hancock a spus ca industria farmaceutica face tot posibilul pentru a preveni eventuale crize de medicamente care ar putea apararea din cauza intarzierilor la frontiere provocate de un Brexit fara acord.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri