Prim-ministrul britanic Theresa May va discuta "in urmatoarele zile" cu toti liderii statelor membre UE si le-a trimis o scrisoare parlamentarilor conservatori pentru a face apel la ei sa dea dovada de unitate in ceea ce priveste Brexitul, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

In aceasta scrisoare, din care Downing Street a facut publice extrase sambata seara, Theresa May cere partidului sau "sa depaseasca diviziunile".

Responsabilii conservatori trebuie sa-si sacrifice "preferintele personale" in slujba "interesului national", a scris ea.

Joi, parlamentarii britanici au respins o motiune de sustinere a eforturilor Thresei May pentru a obtine modificari la acordul de Brexit, dupa ce membri ai propriului sau partid s-au abtinut.

In scrisoarea sa, ea califica acest vot drept "deceptionant" dar insista asupra faptului ca va continua sa incerce sa obtina schimbari in acord privind "backstop"-ul din Irlanda.

Serviciile sale au indicat ca ea intentioneaza "sa discute cu liderul fiecarui stat membru UE in zilele urmatoare".

"Nu subestimez cat de profund sau de sincer colegii isi sustin punctele de vedere privind aceasta chestiune importanta. Dar cred ca un esec in a face compromisurile necesare (...) ii va deceptiona pe cei care i-au ales sa-i reprezinte", avertizeaza ea.

"Partidul nostru poate face ce a facut atat de des in trecut: sa mearga dincolo de ceea ce ne divizeaza si sa se adune in spatele a ceea ce uneste", a mai scris premierul britanic.

Ministrul care raspunde de Brexit, Steve Barclay, urmeaza sa se intalneasca luni cu negociatorul sef al UE, Michel Barnier, pentru a discuta propunerile avansate de un nou "grup de lucru" al juristilor britanici care cauta alternative la "backstop", potrivit serviciilor premierului britanic.

Marea Britanie trebuie sa paraseasca UE pe 29 martie, insa parlamentul de la Londra a respins luna trecuta acordul de divort pe care Theresa May l-a negociat cu UE, ceea ce creste riscul unui Brexit fara acord luna viitoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri