Economia mondiala va beneficia de o crestere substantiala in anul 2007, in special in Europa si in Asia, a declarat directorul Fondului Monetar International, Rodrigo Rato.

"Economia mondiala se indreapta spe un nou an de crestere sustinuta, acest lucru reprezentand o buna ocazie pentru guverne sa isi intareasca economiile", a declarat Rato intr-un interviu publicat de agentia de stiri Market News, dupa cum informeaza NewsIn.

"In mod clar se observa o tendinta puternica de crestere in Europa, o continuare a acestei tendinte in Japonia precum si o crestere economica puternica si in multe state emergente, din Asia dar si din alte regiuni", a adaugat acesta.

Bancile centrale trebuie sa continue sa observe cu atentie politicile monetare, insa pana acum sistemul american de banci centrale Federal Reserve, Banca Centrala Europeana si Banca Japoniei au dezvoltat strategii in conformitate cu datele economice, a adaugat Rato.

Inaltul responsabil FMI a acordat acest interviu cu ocazia participarii la o intrunire a Banca pentru Reglementari Internationale din Basel, Elvetia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Uniunea Europeană apelează la comunitatea internațională pentru a ajuta Iranul
Setari Cookie-uri