Ranbaxy Laboratories Ltd., al treilea producator de medicamente din India, a anuntat ca este interesat de achizitionarea diviziei de medicamente generice a producatorului german Merck, scrie presa internationala. Compania germana a anuntat la finalul saptamanii trecute ca ar putea vinde respectiva divizie, pana in acest moment nefiind incepute negocierile cu niciun ofertant.

Analistii estimeaza valoarea diviziei Merck la peste patru miliarde de euro, Ranbaxy, a carei valoare de piata se ridica la 2,67 miliarde de euro, urmand sa finanteze eventuala preluare printr-un credit sindicalizat. CEO-ul Ranbaxy, Malvinder Mohan Singh, a declarat ca divizia germana a Merck este o companie buna, cu bunuri foarte valoare.

Ranbaxy incearca sa isi intareasca pozitia pe piata europeana a medicamentelor, tintind intrarea in randul celor mai mari cinci producatori de generice din lume. Concurenta pentru achizitionarea diviziei Merck va fi insa una acerba, jucatori de talie mondiala precum Sandoz, divizie a grupului Novartis, Sanofi-Aventis sau Actavis fiind interesate de asemenea de achizitionare producatorului german.

Vanzarile de generice al Merck s-au ridicat in 2005 la aproximativ 1,8 miliarde de euro, insumand o treime din veniturile totale ale companiei germane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
ONU: Vaccinul împotriva COVID-19 va trebui considerat un "bun public global"
Setari Cookie-uri