Spania, confruntata cu un val ridicat de imigranti ilegali din Africa, va inalta gardul de frontiera ce separa Marocul de enclava spaniola Ceuta, a anuntat sambata Ministerul spaniol de Interne, relateaza AFP.

Ministerul a precizat totodata ca sarma ghimpata din partea de sus a gardului va fi inlocuita cu un alt material care nu raneste, potrivit Agerpres. "Inaltimea gardului va creste cu 30%, ajungand la zece metri, in zonele unde au fost observate cele mai multe intrari", a declarat ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska in timpul unei vizite in enclava Ceuta, citat intr-un comunicat publicat de ministerul sau.

"Toata sarma ghimpata (la Ceuta) va fi inlocuita cu un material (...), care va garanta securitatea fara a rani", se precizeaza in comunicat. Lucrarea de consolidare a acestui gard "va incepe la Ceuta in aproximativ o luna si jumatate", potrivit ministerului spaniol.

Gardul a fost luat cu asalt de mai multe ori in ultimii ani de imigranti africani care doreau sa intre in enclava spaniola, care, impreuna cu Melilla, constituie singura granita terestra intre Africa si Uniunea Europeana.

Scopul este "de a avea o frontiera mai sigura si mai moderna, dotata cu mijloace tehnologice mai sofisticate", a spus ministrul, mentionand sisteme de recunoastere faciala la punctele de trecere a frontierei si imbunatatirea sistemelor de supraveghere video.

Sursa foto: Kevin Hellon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri