4 Martie 2019

Boris Johnson: Un nou referendum pe tema Brexit-ului ar provoca furia britanicilor



Un nou referendum pe tema Brexit-ului ar provoca furia britanicilor, a declarat sambata fostul sef al diplomatiei britanice, Boris Johnson, sustinator fervent al iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana, care i-a atacat totodata pe "nenorocitii" care conduc Europa, informeaza AFP.

"Nu cred ca acest lucru ar fi posibil. Cred ca furia populatiei ar fi uriasa (...) Oamenii s-ar opune ferm ideii de a vota din nou" acelasi lucru, a declarat Boris Johnson, intr-o conferinta de presa la New Delhi, conform Agerpres.ro.

Campania pentru referendumul din 2016 a fost "foarte dura si a divizat" profund tara, a subliniat el, adaugand ca un al doilea referendum ar provoca aceleasi efecte.

"Trebuie sa realizam acest Brexit asa cum trebuie'', a mai spus Johnson, care a respins ideea ca Brexit-ul ar fi un "fenomen xenofob, nationalist si reactionar". "Problema mea cu UE nu este faptul ca este condusa de straini. Problema este ca nu stim cu adevarat cine o conduce", a acuzat Johnson, care i-a ironizat pe presedintii diferitelor institutii europene, precum cel al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului si al altor organisme.

"N-as sti sa va spun cine sunt sau ce fac sau chiar cum au ajuns acolo, cum pot fi demisi. Nu am nici cea mai vaga idee cum trebuie procedat pentru a-i trimite la plimbare pe nenorocitii astia. Nu zic ca ar fi nenorociti. Dar milioane si milioane de oameni din Marea Britanie habar nu au cum functioneaza sistemul. Le este complet strain", a continuat fostul sef al diplomatiei britanice.



Citeste si