IKEA a inceput sa ofere servicii de inchiriere de mobila, o modificare radicala a modelului sau traditional de business, in incercarea de a pune la punct un model de economie circulara si de a reduce amprenta de carbon pana in 2030, potrivit BBC.

Primele teste de leasing ale celui mai mare retailer de mobila din lume au inceput in luna februarie, in Elvetia, si implica mai multe tipuri de mobilier.

Torbjorn Loof, directorul general de la Inter IKEA, a explicat cum clientii vor avea dreptul de a inchiria mobila, in loc sa o cumpere. "Atunci cand perioada de leasing se termina, returnati mobila si puteti inchiria alt produs. Si in loc sa aruncam acest mobilier il vom reconditiona si il putem vinde, prelungind ciclul de viata al produsului" a spus Torbjorn Loof.

Acesta a mai spus ca primele teste vor implica leasingul de mobilier de birou catre clientii de business, adaugand ca si mobila de bucatarie ar putea fi vizata pentru a fi data spre inchiriere in loc de vanzare.

"Se poate spune ca leasingul este o alta modalitate de finantare a unei bucatarii. Cand acest model circular va fi functional, vom avea un interes mult mai mare nu doar in vanzarea unui produs ci si sa vedem ce se intampla cu acest produs si daca consumatorul are grija de el", a mai spus Torbjorn Loof.

IKEA ramane fara CEO in Romania
Citeste si: IKEA ramane fara CEO in Romania

Leasingul de mobilier face parte din strategia IKEA de a dezvolta un model de business circular in cadrul caruia nu doar vinde produse ci si le recupereaza pentru a produce noi articole. Potrivit lui Torbjorn Loof, IKEA vrea sa isi reduca amprenta de carbon cu 15% pana in 2030.

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010, a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din INGKA Group.

In anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din Romania a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni si 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.IKEA.ro.

IKEA Pallady va fi cel de-al doilea magazin local al suedezilor si cel mai mare magazin din Europa de Sud-Est, cu o suprafata de 37.000 de metri patrati.

Peste 40% din barbatii din...
Citeste si: Eficienta mai mare pentru companiile care respecta egalitatea de gen

Acesta va avea si un restaurant de 550 de locuri si 2.000 de metri patrati, precum si spatii logistice si de depozitare. Mai mult, un Customer Service Center, conceput pentru a raspunde clientilor din toata tara, va fi integrat in magazin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Boxe inteligente, ascunse in mobila IKEA