Este esential sa impiedicam o evadare dezordonata si fara acord a Marii Britanii din UE, a declarat presedintele Parlamentului European Antonio Tajani intr-un interviu acordat grupului media Funke, informeaza sambata Reuters, potrivit Agerpres.

Antonio Tajani a adaugat ca data Brexitului poate fi amanata cu doar cateva saptamani peste termenul stabilit, 29 martie.

Parlamentarii britanici urmeaza sa voteze marti pentru a doua oara planul Brexit al premierului Theresa May. In cazul in care nu va trece planul sau, May a declarat ca parlamentarii vor putea vota miercuri si joi daca doresc ca Marea Britanie sa paraseasca UE fara acord, sau daca vor sa ceara o scurta amanare.

"Acum se pune problema de a evita cea mai mare greseala, un Brexit haotic fara aranjamente contractuale", a declarat Tajani in interviul ce urmeaza sa apara sambata in Germania.

Un astfel de Brexit dezordonat si fara acord ar fi un dezastru pentru economia britanica si ar afecta de asemenea UE, a spus Tajani, adaugand ca ar fi fericit daca Marea Britanie nu ar parasi UE.

Oficialul european a mai opinat ca declaratia politica asupra Brexitului ar putea fi formulata ceva mai clar, dar a exclus schimbarea continutului acordului de retragere, in special prevederile referitoare la Irlanda de Nord.

"Sunt convins ca data iesirii poate fi amanata doar cu maximum cateva saptamani de la sfarsitul lunii martie pana la inceputul lunii iulie cel tarziu", a afirmat presedintele Parlamentului European.

El a mai precizat ca Marea Britanie va trebui sa ofere un motiv pentru amanarea iesirii sale din UE, cum ar fi dorinta de a folosi acest timp suplimentar pentru a organiza noi alegeri sau un nou referendum.

"Ei au decis sa plece, este problema lor, nu a noastra", a adaugat Tajani.

In opinia sa, iesirea Marii Britanii va descuraja alte tari sa paraseasca Uniunea."Trebuie sa schimbam Uniunea Europeana, dar trebuie sa ramanem impreuna", a sustinut presedintele Parlamentului European.

Sursa foto: Shutterstock/Pixelbliss

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri