Cetatenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru spatiul Schengen din 2021

Uniunea Europeana a anuntat vineri ca din 2021 cetatenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a calatori in spatiul Schengen, potrivit Agerpres.

Americanii trebuie sa posede un pasaport valabil, de un card de credit sau de debit si de o adresa de e-mail pentru a solicita o viza ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informeaza site-ul www.etiasvisa.com. Minorii vor avea nevoie doar de pasaport si de inscrierea in ETIAS.

In prezent, cetatenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile in spatiul Schengen.

"La fel ca si alte tari si regiuni din lume, Europa a decis recent sa isi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migratia ilegala si terorismul", arata site-ul ETIAS.

Comisia Europeana a publicat pentru prima oara in 2016 un raport prin care cere Statelor Unite sa renunte la solicitarea de vize pentru cetatenii din cinci tari membre ale UE - Bulgaria, Cipru, Croatia, Polonia si Romania, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toti cetatenii europeni trebuie sa beneficieze de acelasi tratament. In iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetatenii americani.

Citeste si:
Coronavirus: 63.643 de contaminări suplimentare în 24 de ore în SUA
Coronavirus: 63.643 de...

Sursa foto: Shutterstock/ charnsitr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri