Viitorul presedinte al bancii centrale din Polonia, Slawomir Skrzypek, a uimit parlamentarii polonezi atunci cand l-a mentionat printre viitorii sai "parteneri" europeni pe fostul sef al Bancii Centrale Europene,Wim Duisenberg , care a decedat in anul 2005, relateaza NewsIn citand EUobserver.com.

Aceasta gafa, care a avut loc cu ocazia sedintei de luni a comisiei parlamentare care trebuia sa aprobe candidatura lui Skrzypek in functia de presedinte a bancii centrale din Polonia, nu a afectat decizia finala a comisiei, care a aprobat candidatura cu 25 de voturi pentru, 14 impotriva si doua abtineri, relateaza cotidianul poonez Gazeta Wyborcza.

Parlamentarii au pus sub semnul intrebarii si diplomele academice ale acestuia, dupa ce s-a descoperit ca Skrzypek nu a terminat studiile Universitatii de Economie din Polonia si ca MBA-ul acestuia a fost acordat de o universitate americana obscura din La Crosse, Wisconsin.

Anumiti analisti polonezi si parlamentari din opozitie s-au aratat ingrijorati ca Skrzypek nu s-a aratat prea entuziasmat de aderarea Poloniei la zona euro si ca prietenia acestuia cu presedintele eurosceptic Lech Kaczynski ar putea afecta deciziile fiscale.

"Ar trebui sa aderam la zona euro atunci cand va fi profitabil pentru noi", a declarat Skrzypek in cursul zilei de luni, adaugand ca va efectua o analiza a costurilor si beneficiilor a acestei decizii, mentionand ca odata cu aderarea la zona euro, Slovenia a fost confruntata de o majorare a preturilor.

Viitorul presedinte al bancii centrale din Polonia a facut comentarii si despre independenta bancii centrale, declarand ca "independenta bancii centrale din Polonia esre garantata de constitutia poloneza" si ca "are un respect enorm" fata de predecesorul sau, Leszek Balcerowicz.

Balcerowicz, un sustinator al aderarii la zona euro si un critic al guvenului Kaczynski, lasa in urma o pozitie foarte importanta si grea pentru succesorul sau. in anul 2005, Balcerowicz a primit cel mai importanta decoratie a Poloniei, Ordinul Vulturului Alb, pentru rolul acesta in reconstructia economie poloneze dupa 50 de ani de regim comunist.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri