Compania de stat Israel Aerospace Industries (IAI), cea mai mare firma de aparare a tarii, a semnat contracte noi in valoare de 4,088 miliarde dolari, in 2006, in crestere de la valoarea de 3,4 miliarde dolari din 2005, a anuntat compania, preluata de Reuters. Reprezentantii companiei, care se numea anterior Israel Aircraft Industries, au spus ca aceasta este prima data cand comenzile noi dintr-un an ale companiei depasesc pragul de patru miliarde dolari.

Israel Aerospace Industries a spus ca dintre comenzile noi preluate, cele pentru produse si servicii civile valoreaza 1,8 miliarde de dolari. in 2005, comenzile pentru produse si servicii destinate civililor s-au cifrat la 1,45 miliarde dolari.

Contractele pentru exporturi au totalizat suma de 3,6 miliarde dolari, in 2006, in crestere fata de cunatumul de 2,7 miliarde dolari inregistrat in 2005.

"Realizarile IAI din 2006 sunt in mod special deosebite in contextul competitiei intense intre gigantii industriei aerospatiale de pe pietele internationale", a spus potrivit NewsIn presedintele si directorul general al Israel Aerospace Industries, Itzhak Nissan. "Cresterea comenzilor pentru export din 2006 intareste pozitia companiei IAI ca lider al exporturilor industriale din Israel", a mai spus Nissan.

Produsele si serviciile IAI includ aparate de zbor de tip business, mentenanta si conversiunea aparatelor de zbor comerciale, rachete, vechiole aeriene, satelite si sisteme radar. Nissan a spus ca IAI continua sa extinda investitiile in cercetare si dezvoltare si are in vedere intensificarea activitatilor sale in alte domenii.