Holdingul Artemis, controlat de François Pinault, are termen limita data de 2 februarie ca sa hotarasca daca vrea sa lanseze o oferta publica de cumparare pentru grupul energetic si de mediu Suez, a anuntat Autoritatea pietelor financiare de la Paris, potrivit NewsIn..

In cazul in care Artemis nu face nicio oferta in perioada impusa, atunci, conform noilor reglementari frantuzesti referitoare la ofertele publice de cumparare, holdingul nu va mai putea depune vreo oferta timp de sase luni, pentru Suez, companie implicata intr-un proces de fuziune cu Gaz de France.

"Colegiul Autoritatii pietelor financiare (APF) s-a reunit in data de 9 ianuarie 2007 pentru a fixa data in care societatea Artemis va trebui, cel mai tarziu, separat sau in cadrul unui concern, sa depuna proiectul de oferta publica", a indicat APF."Data limita este 2 februaria, la orele opt", au mai declarat reprezentantii autoritatii bursiere.

In cazul in care Artemis nu respecta aceata data, se va confrunta cu o interdictie de a mai lansa vreo oferta de cumparare pentru Suez in urmatoarele sase luni, cu exceptia cazului in care compania justifica acest lucru prin "modificari importante de mediu, situatie sau actionariat la Suez", a mai informat APF.

Pinault dispune de aproximativ trei saptamani pentru a-si declara intentiile, o intarziere apropiata celei de o luna acordata, in general, de autoritatea britanica pentru fuziuni si achizitii, Takeover Panel.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, Suez spera ca acest termen va suferit o usoara intarziere, mai ales ca zvonurile despre o oferta a lui Pinault pentru Suez circula, deja, din luna octombrie a anului trecut.

Suez ar trebui, in principiu, sa fuzioneze cu grupul Gaz de France, insa acest proces a fost amanat din cauza unei decizii a Consiliului constitutional, care a amanat fuziunea pana in data de 1 iulie 2007, data deschiderii pietelor europene ale energiei, dupa alegerile din primavara lui 2007. Stanga franceza este ostila privatizarii GDF, conditie prealabila necesara fuziunii companiei cu Suez.