Slovacii au ales, pentru prima data, o femeie in functia de presedinte. Zuzana Caputova, o avocata de 45 de ani, cunoscuta drept activist anticoruptie, dar fara experienta politica, a obtinut 58 la suta din voturi in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Rivalul ei a fost Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene, diplomat cu experienta si cu studii la Moscova. El a obtinut doar 42 la suta din sufragii, conform digi24.ro.

Rezultatul nu este neaparat o surpriza, deoarece noua lidera de la Bratislava se impusese categoric si in turul intai.

Presedintele Slovaciei are mandat de cinci ani si un rol ceremonial, cu putine prerogative, dar alegerea in aceasta functie a Zuzanei Caputova, o liberala progresista, din afara sistemului, da un semnal societatii si mai ales lumii politice. In plus, transmite in Vest mesajul ca in Europa centrala nu exista doar populism.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: By Zerbor / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri