Elvetia se va alatura Forumului pentru Stabilitate Financiara (FSF), grupul care vrea sa previna crizele financiare din lume si l-a numit pe Jean-Pierre Roth, presedintele bancii centrale a Elvetiei, ca delegat, informeaza NewsIn.

"Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale ai tarilor membre ale grupului celor sapte cele mai industrializate state (G7) au invitat Elvetia sa devina membra a forumului. Invitatia subliniaza dimensiunile si importanta Elvetiei in calitate de centru financiar international", au spus reprezentantii Forumului pentru Stabilitate Financiara.

Forumul a fost creat in 1999, ca reactie la criza monedei din Asia, care a miscat pietele straine de schimb. Grupul permite autoritatilor financiare din tarile cele mai importante ale lumii sa monitorizeze riscurile financiare, sa faca un schimb de informatii si sa creeze reglementari.

Cele sapte cele mai industrializate state ale lumii (G7) sunt toate membre ale Fondului pentru Stabilitate Financiara, la fel ca si Australia, Hong Kong, Olanda si Singapore. Institutiile financiare internationale si de autoritatile de reglementare sunt si acestea membri ai forumului.

Roth a fost numit reprezentantul Elvetiei la FSF, a spus ministrul de finante si va fi prezent la reuniunea grupului de la data de 29 martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri