Uniunile pentru angajatii federali asigurati de Publica, un fond de pensii elvetian de 18,6 miliarde euro, au decis sa invite la un referendum impotriva noilor reforme ce afecteaza Publica, reformele prevazand o marire a varstei de pensionare, potrivit publicatiei Investment&Pensions Europe (IPE).

Luna trecuta, parlamentul elvetian a aprobat noi reforme legate de Publica, care includ marirea varstei de pensionare la 65 de ani de la 62 si o marire mica a contributiilor la fondul de pensii. Desi reformele urmeaza sa intre in vigoare din 2008, cele 40.000 de persoane ce fac parte din Publica sunt impotriva acestor noi cerinte si au optat pentru un referendum national.

Pe de alta parte, VGB, o uniune ce reprezinta angajatii, a spus ca nu va sprijini acest referendum, deoarece este foarte probabil ca populatia elvetiana sa fie de acord cu reformele. "Ar fie fost extrem de dificil sa obtinem rezultatul pe care ni-l dorim. in primul rand, toate partidele politice mari sunt de acord cu reformele", a spus, potrivit NewsIn, presedintele VGB, Hans Mueller. "si, desi nu mai este cazul, populatia elvetiana crede ca angajatii federali o duc mai bine decat toti ceilalti", a continuat Mueller.

In 2005, Publica era finantat complet si avea un surplus de castiguri de aproape 1,1 miliarde euro. Castigurile suplimetare din 2005 au fost incluse in rezerve. Distribuirea surplusului din 2005 catre beneficiarii fondului ar fi echivalat cu o rentabilitate de 9,9% fata de cea inregistrata in 2005 de 4,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri