Principalul grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a anuntat miercuri ca nu va da in judecata fundatia olandeza Strategic Steel Stichting, care a impiedicat vanzarea diviziei sale canadiene Dofasco, catre Thyssen Krupp,informeaza NewsIn.

Grupul siderurgic german, Thyssen Krupp, demarase la sfarsitul anului trecut o actiune in justitie impotriva Arcelor Mittal, in Olanda, acuzand incalcarea acordului privind vanzarea diviziei canadiene Dofasco catre grupul Thyssen Krupp, a anuntat grupul Arcelor Mittal.

Fundatia Strategic Steel Stichting, ce detine actiunile Dofasco, a fost creata in timpul luptei de preluare a Dofasco si a avut ca scop sa impiedice Mittal Steel sa vanda divizia Dofasco, conditie impusa de autoritatile americane care reglementeaza concurenta au impus-o pentru a permite fuziunea dintre Arcelor si Mittal. in cursul lunii noiembrie, cei trei directori ai fundatiei au decis sa nu dizolve aceasta structura si sa mentina controlul asupra actiunilor Dofasco, continuand astfel sa impiedice vanzarea acestei divizii.

Thyssen Krupp, care nu a reusit sa achizitioneze divizia Dofasco, declarase ca a cazut de acord sa achizitioneze apoi aceasta divizie de la Mittal, pentru suma de 68 de dolari canadieni pe actiune, cu 3 dolari canadieni mai putin decat suma platita de Arcelor, asta in cazul in care fuziunea dintre Arcelor si Mittal s-ar fi realizat.

Dofasco a fost rascumparat, in ianuarie, de catre Arcelor pentru patru miliarde de euro, la finalul unei batalii cu Thyssen Krupp. in urma tranzactiei, Mittal Steel s-a inteles cu grupul german ca, in cazul in care reuseste oferta ostila facuta pentru Arcelor, sa revanda compania Dofasco lui Thyssen Krupp.

Arcelor a vrut sa protejeze Dofasco de Mittal Steel cu ajutorul unui montaj juridic si a transferat actiunile Dofasco la o fundatie independenta din Olanda. Mittal Steel si Arcelor au fuzionat vara trecuta, iar Thyssen Krupp spera inca in reusita proiectului, care ar ajuta grupul german sa ajunga pe locul sapte mondial printre producatorii de otel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Banca Mondială intenționează să ajute statele afectate cu 150 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri