In aceasta vara, retailerul suedez IKEA, in colaborare cu producatorul de boxe inteligente Sonos, lanseaza gama de produse Symfonisk. Primele doua produse din aceasta gama sunt doua boxe inteligente, usor de integrat, care sunt si piese de mobilier: o lampa combinata cu o boxa audio si o boxa audio raft pentru carti.

Sonos face astfel primul pas catre segmentul mass market iar IKEA intra pe piata electronicelor audio, domeniu unde nu avea know how.

Cat costa mobilierul inteligent

Boxele IKEA-Sonos nu sunt boxe Bluetooth, ambele se conecteaza direct la Wi-Fi si pot reda muzica direct de pe internet., potrivit wired. In plus, boxele pot fi configurate exclusiv prin aplicatia de mobil Sonos, oferind inclusiv acces la tehnologia TruPlay, care ajusteaza redarea de sunet in functie de dimensiunea si forma spatiului in care boxele sunt folosite.

Boxele realizate in acest parteneriat, facute publice saptamana trecuta la Milan Design Week, sunt mai accesibile decat boxele Sonos. Astfel, lampa Symfonisk costa 180 de dolari, in timp ce raftul inteligent ajunge la 100 de dolari. Ambele produse vor fi lansate in luna august, in magazinele IKEA din SUA si Europa. De asemenea, acestea vor putea fi comandate online de pe site-ul companiei.

Sonos e un producator american de sisteme audio wireless pentru casa, pozitionat in segmentul premium, motiv pentru care produsele au preturi semnificativ mai mari decat cele din gama entry-level.

De exemplu, un sistem surround 5.1 poate ajunge la 2000 de euro, iar pretul unui set de boxe wireless incepe de la 350 de euro.

Dispozitivele smart de la IKEA

Ideea IKEA de a integra tehnologia cu mobilierul face parte dintr-un proiect mai mare al suedezilor: retailerul are deja o gama de dispozitive smart, bazata pe protocolul de comunicatie wireless ZigBee.

Astfel, sub denumirea Tradfri, IKEA vinde, inclusiv In magazinele din Romania, becuri inteligente, priza wireless si senzor de miscare, gestionate de un dispozitiv tip gateway si o aplicatie de mobil dedicata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri