Un puternic incendiu a izbucnit luni dupa-amiaza la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luand decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Frantei si Parisului. Presedintele francez Emmanuel Macron si-a anulat luni discursul programat catre natiune din cauza "incendiului teribil" izbucnit la catedrala Notre-Dame, a anuntat un oficial de la biroul presedintelui la Palatul Elysee, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

UPDATE:

Incendiul care s-a declansat luni dupa-amiaza tarziu si a devastat o parte din catedrala Notre-Dame din Paris este "stins" in totalitate, a anuntat marti cu putin inainte de ora 10:00 (08:00 GMT) purtatorul de cuvant al brigazii de pompieri, relateaza AFP.

"Tot incendiul este stins. Suntem acum in faza expertizei'', a declarat Gabriel Plus, purtatorul de cuvant al brigazii de pompieri din Paris in cadrul unei conferinte de presa in fata catedralei Notre-Dame, precizand ca "focul violent" s-a extins foarte repede pe intreg acoperisul edificiului de aproximativ 1.000 de metri patrati".

UPDATE ora 21:50:

Turla octogonala in forma de sageata a Catedralei Notre-Dame din Paris, cuprinsa de un incendiu urias, "tocmai s-a prabusit", a anuntat luni Emmanuel Gregoire, adjunctul primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, care a deplans "pagube colosale", informeaza France Presse.

"De acum inainte, a fost lansata o misiune speciala pentru a incerca sa se salveze toate operele de arta care pot fi". "Prioritatea a fost acordata securizarii zonei inconjuratoare pentru protejarea turistilor (...) de riscul de colaps", a adaugat el la un canal de stiri non-stop, BFMTV.

Stire initiala:

Celebra catedrala Notre-Dame din Paris este, la ora transmiterii stirii, cuprinsa de flacari. Martorii, citati de Reuters au relatat ca se putea vedea fum iesind din acoperisul catedralei, iar flacarile erau vizibile in zona celor doua clopotnite ale catedralei.

Deocamdata nu este cunoscuta cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat ca politia pariziana considera incendiul drept un accident. Pompierii parizieni au declansat o operatiune de anvergura pentru salvarea monumentului istoric.

"Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris", a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Presedintele francez Emmanuel Macron si-a anulat luni discursul programat catre natiune din cauza "incendiului teribil" izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris, a anuntat un oficial de la biroul presedintelui la Palatul Elysee, informeaza Reuters.

Anuntul a fost facut in timp ce focul s-a extins spre varful gigant al catedralei si multimi de oameni s-au adunat in pietele din apropiere.

Printre altele, presedintele Statelor Unite Donald Trump si-a exprimat luni groaza in legatura cu incendiul care a cuprins catedrala istorica Notre-Dame din Paris, adauga Reuters.

"Este ingrozitor sa vezi incendiul urias de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Poate ca ar putea fi folosite cisterne zburatoare care sa-l stinga. Trebuie actionat rapid!", a scris Trump pe Twitter.

Catedrala Notre-Dame se afla in curs de renovare, pe anumite parti ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe flesa (acoperisul) catedralei au fost demontate inca de saptamana trecuta pentru a fi restaurate.

Catedrala, care dateaza din secolul XII si este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocosatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turisti.

Sursa foto: IAN LANGSDON, EPA - AGERPRES

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri