Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS si o mica banca din Japonia urmeaza sa fie amendate de Comisia Europeana in saptamanile urmatoare, scrie Agerpres.

In schimb, banca elvetiana Credit Suisse, care anterior anuntase ca nu a gasit dovezi ca ar fi incalcat reglementarile, va contesta in instanta acuzatiile. Nu este clar inca daca ancheta Comisiei Europene va fi finalizata la timp pentru a fi impusa o amenda si impotriva bancii elvetiene, sustin sursele.

Reprezentantii Executivului comunitar si ai bancilor nu au comentat informatia.

Ancheta Comisiei Europene este o noua lovitura pentru bancile globale, care au platit deja amenzi in valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte dupa criza financiara mondiala. Companiile care incalca reglementarile UE pot primi o amenda de pana la 10% din cifra lor globala de afaceri.

Ancheta privind practicile incorecte ale celor sapte banci a durat sase ani, declara sursele care au dorit sa isi pastreze anonimatul. Acestea adauga ca este posibil ca deciziile sa fie anuntate mai degraba pe parcursul urmatoarelor saptamani decat intr-o singura zi.

Si in SUA Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland si UBS au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari. Autoritatile SUA au dezvaluit ca manipularea cursului de schimb valutar se realiza prin camere de chat cu nume ca: "The Cartel," "The Mafia" si "The Bandits' Club".

Conform unei recente analize realizate de analistii Bloomberg Intelligence, bancile europene au cheltuit in ultimul deceniu cel putin 81 de miliarde de dolari pentru rezolvarea acuzatiilor vizand manipularea pietei si incalcarea sanctiunilor si vanzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri