Washingtonul a impus vineri noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China in valoare de 200 de miliarde de dolari, in timp ce autoritatile de la Beijing au avertizat ca vor reactiona la aceste masuri, o noua escaladare a tensiunilor dintre primele doua mari economii ale lumii, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Ministerul Comertului din China a precizat ca "regreta profund" decizia SUA, adaugand ca va lua contramasurile necesare, fara a oferi detalii.

Decizia Washingtonului vine in timpul negocierilor dintre reprezentantii SUA si China menite sa salveze un potential acord care ar stopa razboiul comercial din ultimele zece luni dintre SUA si China.

Vicepremierul chinez Liu He a discutat joi cu Robert Lighthizer, reprezentantul Special pentru Comert (USTR) al presedintelui american si Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, iar negocierile ar urma sa se reia vineri.

Bursele din Asia au inregistrat vineri dimineata scaderi semnificative dupa anuntarea noilor tarife vamale, investitorii fiind ingrijorati ca un razboi comercial prelungit va afecta cresterea economiei mondiale.

Decizia SUA exacerbeaza incertitudinile privind comertul global, sporind tensiunile dintre SUA si China si afectand negativ increderea pe plan mondial, a avertizat Michael Taylor, director pentru Asia-Pacific in cadrul Moody's Investors Service. "Noile tarife vamale ar putea de asemenea determina o vanzare accelerata a activelor riscante pe plan global, la inasprirea conditiilor financiare si la incetinirea cresterii economiei mondiale", a adaugat Taylor.

Sursa foto: Thomas Breher | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri