Principalul operator de telefonie din Danemarca, grupul TDC, a anuntat ca divizia sa din Ungaria, HTCC (Hungarian Telephone & Cable Corp.) va cumpara al doilea operator ungar de telefonie fixa, Invitel, pentru care va plati 470 milioane euro.
TCD a declarat ca achizitia va avea un impact pozitiv asupra castigurilor inainte de impozitare (EBITDA) obtinute in 2007 si in perioada ce va urma. Divizia ungara HTTC va finanta achizitia cu bani din imprumuturi si prin a aproximativ 1,1 milioane de actiuni, echivalentul a 6,2% din capital, oferirea unor membri din consuliul de administratie pentru o parte din actiunile Invitel detinute de acestia, precizeaza NewsIn.

Grupul danez TDC detine, in prezent, 62,5% din capitalul HTCC si, odata cu finalizarea acestei preluari, va avea 62% din actiunile combinate ale celor doua companii. Castigurile inainte de impozitare erau de 77,6 milioane euro, la 30 septembrie 2006, calculate fata de aceeasi luna din 2005.

Consiliul Concurentei trebuie sa aprobe preluarea operatorului ungar

Preluarea operatorului maghiar de telefonie fixa Invitel de catre divizia din Ungaria a principalului grup telecom danez, TDC depinde si de aprobarea fuziunii de catre Consiliul Concurentei din Romania, a declarat Catalin Scarlat, director de marketing la Euroweb, subsidiara a Invitel.

"Procedura fuziunii dintre TDC prin HTTC (Hungarian Telephone & Cable Corp.) si Invitel din Ungaria implica si Consiliul Concurentei de la noi", a declarat Scarlat. "Va trebui sa demonstram ca cifrele de afaceri ale Euroweb si PanTel Romania, impreuna, nu depasesc 40% din industria de profil din Romania, dar sigur nu va fi cazul; e o chestiune formala", a adaugat directorul de marketing.

Principalul operator de telefonie din Danemarca, grupul TDC, a anuntat ca divizia sa din Ungaria, HTCC va cumpara al doilea operator ungar de telefonie fixa, Invitel, pentru care va plati 470 milioane euro.

HTTC detinea deja si actionariatul majoritar la un alt mare operator telecom maghiar, PanTel, companie care este operationala si in Romania. Atat PanTel Romania cat si Euroweb au, in acest moment, un actionar comun, HTTC, controlat de danezii de la TDC, a explicat Scarlat.

Atat Euroweb cat si PanTel Romania au acelasi domeniu de activitate: vanzare en-gros de servicii de telefonie fixa si transmisii de date, internet de mare viteza, solutii portabile de comunicatii, dezvoltarea si exploatearea de retele private de comunicatii si logistica.

TCD a declarat ca achizitia va avea un impact pozitiv asupra castigurilor inainte de impozitare (EBITDA) obtinute in 2007 si in perioada ce va urma. Divizia ungara HTTC va finanta achizitia cu bani din imprumuturi si prin a aproximativ 1,1 milioane de actiuni, echivalentul a 6,2% din capital, oferirea unor membri din consuliul de administratie pentru o parte din actiunile Invitel detinute de acestia.

Grupul danez TDC detine, in prezent, 62,5% din capitalul HTCC si, odata cu finalizarea acestei preluari, va avea 62% din actiunile combinate ale celor doua companii. Castigurile inainte de impozitare erau de 77,6 milioane euro, la 30 septembrie 2006, calculate fata de aceeasi luna din 2005.

Invitel este al doilea mare operator de telefonie fixa din Ungaria. in urma cu sase luni telecomul maghiar a preluat 98% din actiunile detinute de Euroweb International, preluand implicit si Euroweb din Romania. Tranzactia s-a ridicat la 30 de milioane de dolari, iar Euroweb si-a pastrat brandul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri