Premierul francez, Dominique de Villepin a spus, joi, ca fuziunea intre companiile Suez si Gaz de France este o necesitate pentru interesele Frantei."Fuziunea este buna pentru muncitori, este valoroasa pentru poporul francez si este necesara pentru tara noastra", a declarat de Villepin, intr-un interviu acordat publicatiei Les Echos, preluat de Reuters, informeaza NewsIn.

Comentariile premierului francez survin dupa ce presedintele Jacques Chirac a sustinut fuziunea planuita in valoare de 80 miliarde euro (103,6 miliarde dolari) si a emis o amenintare voalata la adresa celor care ar putea impiedica fuziunea.

Actiunile Suez au crescut mult, joi, fata de ultima cotatie atinsa la inchierea sedintei de tranzactionare de miercuri, in contextul in care piata discuta despre oferta ostila de preluare a miliardarului francez Francois Pinault, pentru grupul francez.

Discutiile din piata despre o oferta posibila de preluare, la valoarea de 45 euro/actiune reprezinta o crestere de 17,80%, fata de pretul de inchidere de 38,20 euro/actiune, de miercuri. Villepin a spus si ca va scadea rata somajului la 8,2% pana in iunie 2007. Rata somajului a scazut in Franta la 8,7% in noiembrie 2006, cea mai mica valoare inregistrata in peste cinci ani. "Plafonul viitor pentru urmatoarea perioada de cinci ani va fi 6%", a spus Villepin.