Banca greceasca Marfin Popular Bank va face o oferta publica pentru achizitia grupurilor rivale Piraeus Bank si Bank of Cyprus, la o zi dupa ce Piraeus a lansat o oferta de preluare a Marfin Popular, informeaza Reuters consultat de NewsIn.
"Propunerea noastra va fi facuta astazi (n.red. vineri), potrivit planului... iar actionarii respectivelor grupuri vor avea ocazia sa examineze cu atentia daca prin acceptarea ofertei noastre vor adauga valoare investitiei lor", a anuntat grupul Marfin Popular intr-un comunicat. Piraeus Bank a facut, joi, o oferta surprinzatoare pentru cumpararea partiala sau totala a grupului rival Marfin Popular Bank, decizie pe care piata o considera o initiativa defensiva a celei de-a patra banci din Grecia, pentru a bloca o eventuala oferta de achizitie venita din partea grupului Marfin Bank.

Potrivit legislatiei elene, o companie care lanseaza o oferta publica de achizitie nu poate fi si tinta unei opeatiuni de achizitie. Marfin Popular a declarat ca initiativa grupul Piraeus a avut drept scop sa obstructioneze succesul ofertei facute de grupul Marfin. "Efortul facut de administratia Piraeus Bank pentru a impiedica actionarii sa ia o decizie sau iar oferta sa nu aiba succes", a declarat Marfin Bank intr-un comunicat.

Bursa de la Atena a suspendat temporar vineri tranzactionarea actiunilor Piraeus Bank, Marfin Popular, Bank of Cyprus,Egnatia Bank si Marfin Financial Group.

Piraeus Bank anuntase la inceputul acestei saptamani ca nu va face o oferta imbunatatita pentru preluarea grupului Bank of Cyprus. Abandonul acestei curse ar permite unor alti competitori sa faca oferte de preluare a BoC, in timp ce Piraeus Bank va beneficia de sume mai mari de bani ce vor putea fi dedicate cresterii din Grecia sau din strainatate sau pentru a cauta alte posibile tinte pentru achizitii.

Banca Populara din Cipru a anuntat anul trecut ca doreste sa realizeze o fuziune intre Egnatia, grupul financiar elen Marfin si Laiki Bank, susbsidiara sa din Grecia. Dupa finalizarea acestui proces, Banca Populara va deveni cea mai mare banca din Cipru si a sasea banca din Grecia, in functie de marimea activelor, care vot totaliza 22 de miliarde de euro, fonduri proprii de 3,3 miliarde de euro, depozite de 16 miliarde de euro si credite de 18 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri