Presedinta Partidului Actiune si Solidaritate din Republica Moldova (PAS), Maia Sandu, aleasa in functia de prim-ministru de catre deputatii Blocului ACUM si cei ai PSRM (socialistii), s-a adresat in cadrul unui briefing angajatilor institutiilor statului si functionarilor publici cu un apel la calm si le-a cerut sa nu se lase intimidati de catre apelurile reprezentantilor Partidului Democrat (PD), formatiunea lui Vlad Plahotniuc, si sa nu se implice in blocarea activitatii institutiilor statului, informeaza Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

''Voi, functionarii publici, sunteti temelia unei bune administrari a tarii. Prin competente si cunostinte. Noul Guvern isi propune sa elibereze administratia de presiune si santaj. Ne dorim ca functionarii publici sa aiba o singura autoritate - legea'', a declarat dna Sandu.

''Vom desfiinta controlul politic asupra institutiilor ca sa va faceti lucrul in conformitate cu legea. Fosta guvernare nu doreste sa plece si vrea sa va implice in jocuri murdare. Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi. Va indemn sa ascultati de solicitarile noului guvern. Lui Plahotniuc nu-i pasa de voi. Nu iesiti in strada la indemnul uzurpatorului. Maine toate institutiile statului vor activa in regim normal'', a mai spus ea.

Parlamentul de la Chisinau s-a intrunit duminica in sedinta pentru a adopta o singura declaratie, prin care Guvernul Filip a fost declarat in afara legii. Declaratia a fost citita de catre presedinta PAS, Maia Sandu, aleasa in functia de prim-ministru de catre cei 61 de deputati ai Blocului ACUM si ai PSRM.

''Parlamentul constata uzurparea puterii in stat de catre fosta guvernare antipopulara, care a pierdut increderea atat a cetatenilor, cat si a comunitatii internationale si, in loc sa cedeze democratic puterea, a decis sa mearga pe calea destabilizarii si a escaladarii violentelor'', se mentioneaza in declaratie.

''Constatam ca hotararile Curtii Constitutionale, luate incepand cu 7 iunie 2019, poarta un caracter arbitrar si neconstitutional, fiind dictate de o minoritate politica. Ne vom adresa institutiilor internationale, inclusiv la Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, pentru a raporta acest abuz'', potrivit documentului.

De asemenea, Maia Sandu a adresat un apel angajatilor structurilor de forta cu indemnul de a nu executa ordinele ilegale si de a trece de partea poporului si a puterii legitime.

''Parlamentul ales in cadrul scrutinului din 24 februarie 2019 declara in afara legii Guvernul Filip si cere Partidului Democrat sa indeparteze mercenarii din institutiile statului. Solicitam tuturor cetatenilor tarii sa nu cedeze in fata provocarilor si sa nu participe la actiunile violente si ilegale organizate de Plahotniuc', a mai citat Maia Sandu din declaratia adoptata de Parlament.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri