Comisia Europeana a apreciat ca va incheia, in curand, cu statele din Golf, un acord mult asteptat pentru comert dupa ce runda de negocieri tehnice s-a incheiat saptamana trecuta.
"Salut atmosfera pozitiva si constructiva a negocierilor", a declarat comisarul european pentru comert, Peter Mandelson. "Ne aflam acum in situatia de a rezolva problemele finale si de a incheia, in viitorul apropiat, o intelegere intre UE si Consiliul de Cooperare din Golf FTA", a adaugat el intr-un comunicat, potrivit NewsIn. Consiuliul de Cooperarea din Golf (CCG) include statele Kuweit, Qatar, Oman, Arabia Saudita, Bahrain si Emiratele Arabe Unite.

Negocierile intre acest grup si UE au inceput in 1990, dar au fost incetinite dupa ce CCG a format in 1999 o uniune vamala si dupa ce o noua strategie UE de negociere a fost adoptata in 2001, pentru a include sectorul serviciilor in discutii.

Acordul ar putea acoperi, in afara de consolidarea comertului si investitiilor, si probleme politice precum drepturile omului, imigrarea ilegala si lupta impotriva terorismului, se mai precizeaza in declaratia UE. Cele doua parti urmeaza sa se reintalneasca in februarie, pentru o noua sesiune de negocieri la nivel tehnic, care ar putea deschide calea catre intelegerea finala, a mai spus un oficial UE.

UE incearca sa incheie acorduri de comert cu diferite state sau regiuni din lume dar si sa finalizeze runda de negocieri de la Doha a Organizatiei Mondiale a Comertului, pentru a reduce barierele de comert la nivel global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri