Actiunile europene au inceput saptamana intr-un ton pozitiv, apropiindu-se de cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, deoarece actiunile companiilor petroliere, miniere si financiare s-au apreciat iar activitatile de fuziune au continuat.
Unul dintre cele mai mari salturi a fost facut de actiunile companiei britanice Smiths Group, dupa ce societatea a aprobat vanzarea filialei de aeronautica gigantului General Electric, iar actiunile Tandberg Television au urcat, dupa ce Arris a facut o oferta pentru achizitionare a producatorului de sisteme digitale de difuzare.

"Nu sunt surprins de impactul pe pietele de capital. inca avem lichiditate in exces, ratele dobanzilor sunt scazute, un numar record de fuziuni si achizitii si insuficiente investitii alternative de facut", a declarat managerul de fonduri de la International Capital Gestion din Paris, Jacques-Antoine Bretteil. El a adaugat ca "dupa toate, euforia pietei de capital nu reflecta, probabil, caracteristicile economiei globale, aflata sub presiune sau profiturile corporatiste, care vor fi mai putin impresionante in acest an", informeaza NewsIn.

Indicele FTSE Eurofirst 300, al celor mai bine cotate actiuni europene, a crescut cu 0,5%, pana la 1.517,19 puncte, castigurile acestuia de la inceputul anului ajungand, astfel, la 2,3%. Volumele tranzactionate au fost relativ scazute, deoarece pietele americane sunt inchise pentru sarbatoarea nationala, Ziua Martin Luther King .

Dupa un inceput de an ezitant, actiunile europene au fost impulsionate de statisticile imbunatatite ale economiei americane si de comentariile sefului Bancii Centrale Europene, care a calmat ingrijorarile fata de inasprirea agresiva a politicilor monetare. Increderea pe piata a fost consolidata de scaderea, cu 13%, a pretului petrolului si de aprecierea, cu 2%, a dolarului fata de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri