Atunci cand plecam in vacanta, pe "to do list" punem, cel mai adesea, si o sesiune de cumparaturi, fie ca este vorba de chilipiruri sau brand-uri pe care nu le gasim in tara. Tocmai de aceea, destinatiile cele mai vizitate de turisti au nenumarate strazi si bulevarde cu tot felul de magazine cu haine, accesorii, bijuterii, cosmetice sau suvenire. Pentru a va ghida in vacanta din acesta vara, wall-street.ro a facut o lista cu cele mai cunoscute strazi de shopping din lume.



5th Avenue, New York

Fifth Avenue din New York, aflata intre strazile 50 si 59, reuneste majoritatea brand-uriulor celebre din lume precum Prada, Louis Vuitton, Gucci sau Chanel. Aici puteti gasi atat magazine multibrand, cat si buticuri de designer, dar si vitrine frumos aranjate, in cazul in care va multumiti doar cu window shopping.

Bond Street, Londra

Intinzandu-se de la Picadilly la Oxford Street, Bond Street este unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Europa. Aici veti gasi cele mai scumpe magazine si buticuri de pe continent, iar vitrinele va vor lua ochii. Iar daca nu va permiteti cumparaturi la nici unul dintre magazinele de pe Bond Street, puteti face macar o plimbare prin West London.

Avenue Montaigne, Paris

Capitala mondiala a creatiilor haute couture, Parisul este paradisul oricarui designer sau al celor pasionati de shopping. Situata in cartierul Champs-Elysees, Avenue Montaigne are o reputatie aparte: aici se plimba numai oameni foarte bogati si celebri. Aici gasim si cele mai mari case de moda, Dior, Chanel, Louis Vuitton si Ralph Lauren, iar pretul chiriei pe metru patrat poate ajunge chiar si la 25.000 de euro.

Bahnhofstrasse, Zurich

Bahnhofstrasse este principala strada din centrul Zurich-ului si una dintre cele mai exclusiviste bulevarde comerciale din lume. Pe o distanta de 1,2 km, puteti gasi peste 90 de magazine cu creatii ale designerilor celebri, ceasuri, bijuterii elvetiene sau suvenire. Desi acum este in mare parte pietonal, acest bulevard a fost, pana in 1865, o zona mlastinoasa, dupa care a inceput sa se impuna ca o mare artera de circulatie.

Via Montenapoleone, Milano

Toti designerii de top din Italia (si cei din afara tarii) sunt aici, dar si numeroase magazine cu bijuterii exclusiviste sau accesibile. In plus, multe dintre brandurile de moda de top din lume au sediul central si birouri pe aceasta strada.

Ginza Line, Tokyo

Haine de lux si cele mai tari branduri in materie de frumusete se intalnesc in una dintre cele mai scumpe si exclusiviste zone din Japonia. Cunoscuta pentru magazinele sale de lux si vitrinele spectaculoase, Ginza Line nu este doar o strada, ci un cartier intreg destinat shoppingului.

Schildergasse, Koln

Schildergasse este cea mai aglomerata artera comerciala din Germania. Statisticile spun ca in fiecare ora trec pe aici 15.000 de persoane, in perioadele de varf, atrase de ofertele brandurilor celebre, dar si de nenumarate cafenele si restaurante. Aceasta strada, care dateaza inca de pe vremea romanilor, se invecineaza cu Hohe, artera la fel de cunoscuta printre pasionatii de shopping.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri