Banda de infractori ar fi operat la nivel international si si-ar fi pacalit victimele cu ajutorul asa-numitelor platforme de trading. Utilizatorii puteau paria pe cursurile actiunilor si pe evolutiile valutelor si tranzactiona criptomonede, precum Bitcoin, scrie g4media.ro.

Printre victimele inselaciunii s-ar afla si mii de germani, dupa cum relateaza Norddeutscher Rundfunk (NDR) si Saarlandischer Rundfunk (SR), pe baza unei cercetari comune, scrie portalul Deutsche Welle.

Liderul bandei ar fi un german, relateaza NDR si SR, citand surse din procuratura Saarbrucken, care efectueaza o ancheta alaturi de procuratura economica din Austria. Germanul este acuzat alaturi de alte patru persoane pentru frauda financiara. Doar in Saarbrucken se afla pe rol 233 de plangeri penale cu privire la platformele de trading amintite.

Acuzatul principal s-ar afla in arest preventiv la Viena, unul din ceilalti patru inculpati ar fi in continuare in libertate. Victimele erau selectate si atrase in retelele de socializare. Paguba medie depaseste 40.000 de euro.

Citeste si:
Romanii si Internetul: Doar 3% fac cursuri online, 60% social media
Cum au folosit romanii...

Sursa foto: Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Parintii isi pot controla mai bine copiii care stau pe Facebook
Setari Cookie-uri