Miliardarul german Rudolf August Oetker, fondatorul imperiului agroalimentar cu acelasi nume si posesorul uneia dintre cele mai mari averi din lume, a decedat marti la varsta de 90 de ani, a anuntat compania.

Acesta a decedat intr-o clinica din Hamburg, din cauza unei insuficiente respiratorii, conform unui purtator de cuvant. Rudolf August Oetker a preluat sefia unei mici companii de familie din Bielefeld, "Dr Oetker" in anul 1944, transformand-o in una dintre cele mai importante societati, simbol al renasterii germane dupa al doilea razboi mondial, informeaza NewsIn.

Sub conducerea sa, Oetker s-a impus ca cea mai importanta firma agroalimentara din Germania, cu o gama diversa de produse, variind de la inghetata la bere.

In timp, grupul s-a estins si catre alte sectoare, deschizand si o banca de afaceri (banca Lampe), implicandu-se in sectorul asigurarilor, administrarii de hoteluri de lux si transport maritim. In Franta, grupul detine hotelul Eden Roc in Antibe si hotelul Bristol din Paris.

Grupul Oetker, extrem de discret precum majoritatea companiilor de familie din Germania, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de sapte miliarde de euro. Pe plan global, compania are peste 22.000 de salariati. Conform revistei Forbes, Rudolf August Oetker se afla pe locul 61 in privinta averii. incepand cu anul 1981, directorul executiv al grupului a devenit fiul sau, August Oetker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus| Bilanț sumbru în Italia: peste 10.000 de morți
Setari Cookie-uri