Grupul bancar Bank of Cyprus (BoC) a respins din nou, oferta de preluare de catre grupul Marfin Popular Bank si a declarat ca nu este de vanzare.

"Acesta oferta nu este una serioasa. Este total inacceptabila pentru actionarii nostri", a declarat directorul executiv adjunct al BoC, ce are sediul in Nicosia, Charilaos Stavrakis. "Actiunile Marfin sunt mult putin atractive pe termen lung decat ale noastre", a declarat Stavrakis, potrivit NewsIn. El a precizat pentru Reuters ca banca cipriota spera se devina complet functionala in Rusia in cursul acestui an, ceea ce ar contribui la cresterea economica a grupului. "BoC se afla intr-o perioada critica a procesului de expansiune. Avem un plan strategic ambitios de extindere in Rusia si aceasta este o sansa foarte importanta pentru noi pe termen lung", a afirmat responsabilul cipriot. El a adaugat ca spera sa obtina in umratoarele trei luni o licenta formala din partea autoritatilor din Rusia. Grupul BoC are aproximativ 30.000 de clienti in Rusia.

Banca cipriota si-a exprimat interesul de a intra in piata bancara romaneasca. Banca a anuntat ca va deschide prima sucursala la inceputul anului 2007. De asemenea, banca se va concentra in Romania asupra firmelor mici si mijlocii (IMM-uri), sector unde banca a obtinut rezultate bune, fara a neglija zonele de corporate si retail

Bank of Cyprus doreste o cota de 1% din piata romaneasca, va avea 15 sucursale inca din primul an de functionare, dar nu este interesata de preluarea unei banci romanesti, a declarat, in septembrie, pentru NewsIn, directorul general al operatiunilor (BOC), Antonios Tsiakouris.

Bank of Cyprus a fost fondata in 1899 si este liderul de piata in Cipru. Banca ofera servicii de retail si comerciale, dar si de finantare, de factoring, de brokeraj, de asigurari generale si de viata. Bank of Cyprus mai gestioneaza fonduri si ofera servicii de banca de investitii. Grupul financiar are sucursale in Grecia, Australia, Marea Britanie si Insulele Channel si reprezentante in SUA, Canada, Africa de Sud, Rusia si Romania. La 30 iunie, activele grupului financiar erau la circa 23 miliarde euro. Bank of Cyprus este listata la bursele de valori din Cipru si Atena.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Prima țară din Europa care nu mai are nici măcar un singur caz de COVID-19
Setari Cookie-uri