Grupul german de asigurari Allianz va cheltui aproximtiv 7,5 miliarde de euro, (9,7 miliarde dolari) pentru a cumpara participatiile actionarilor minoritari ai grupului de asigurari de viata Allianz Leben si ai asiguratorului francez AGF.

Tranzactia va creste profitabilitatea operationala a companiei, a anuntat Allianz intr-un comunicat.

Allianz detine, in prezent, aproximativ 60% din pachetul de actiuni al AGF, iar analistii au estimat anterior ca la un moment dat grupul german va incerca sa cumpere si restul. Speculatiile privind o eventuala preluare a AGF s-au intesificat dupa ce Allianz a achizitionat participatii minoritare din divizia asiguratorului francez din Italia, grupul de asigurari RAS, intr-o asemenea masura incat actiunile AGF au fost unele dintre titlurile cel mai bine tranzactionate pe piata europeana.

Allianz Group a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 2,66 miliarde euro, in crestere cu 42,7% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile totale ale Allianz, dupa primele trei trimestre ale anului 2006, au atins valoarea de 22,6 miliarde euro, in scadere cu 5,1% fata de perioada similara a anului 2005.

Afacerile de asigurari generale si de proprietati ale grupului Allianz au inregistrat un profit operational de 1,7 miliarde euro dupa primele noua luni din 2006, in crestere cu 74,1% fata de primele noua luni ale anului 2005. Profitul operational inregistrat de Allianz din asigurari de viata si de sanatate a crescut cu 11% fata de primele trei trimestre ale anului trecut, atingand valoarea de 617 milioane euro.