Agentia nucleara rusa Rosatom a anuntat sambata dimineata ca cinci angajati ai sai au murit in urma unui accident petrecut in timpul unui test intr-un sit militar din nordul Rusiei, relateaza agentia RIA, preluata de Reuters, scrie Agerpres.

Accidentul s-a produs in timpul testarii unei rachete cu propulsie lichida, relateaza RIA, citand Rosatom.

Alti trei angajati ai Rosatom au suferit rani cu grade diferite de gravitate in timpul accidentului, inclusiv arsuri. Ei beneficiaza de tratamentul medical necesar in unitati specializate, a precizat sursa citata.

Autoritatile ruse au anuntat anterior ca doua persoane au murit in acest incident, iar un oras din apropiere a raportat o crestere a nivelului de radiatii dupa ce motorul unei rachete a explodat joi in centrul de testare din regiunea Arhanghelsk.

Autoritatile au mai precizat ca au fost nevoite sa inchida pentru navigatie o parte a unui golf la Marea Alba drept consecinta.

Locuitorii din zona au inceput sa cumpere pastile de iod pentru a reduce efectele expunerii la radiatie dupa accident, au relatat media regionale.

Ministerul rus al Apararii a furnizat putine detalii despre accident.

Desi Ministerul Apararii a precizat initial ca in atmosfera nu au ajuns substante chimice periculoase si ca nivelurile de radiatie sunt neschimbate, autoritatile din orasul Severodvinsk, din apropiere, au vorbit despre o scurta crestere a radiatiei. Pana in prezent nu s-a furnizat nicio explicatie oficiala privitoare la motivul pentru care un astfel de accident ar putea provoca o crestere a radiatiilor, noteaza Reuters.

Comunicatul privind scurta crestere a radiatiilor postat de autoritatile din Severodvinsk a disparut vineri de pe internet fara niciun fel de explicatie.

Un ofiter din fortele navale sub acoperirea anonimatului citat de Kommersant a spus ca accidentul este posibil sa se fi produs intr-un loc de testare din mare si ca explozia rachetei ar fi putut produce o scurgere toxica.

Media ruse scriu ca explozia motorului de racheta s-ar fi produs la o zona de testare a armamentului din apropiere de satul Nionoksa. Potrivit acestor relatari, centrul respectiv este folosit pentru testarea armelor, inclusiv rachete balistice si de croaziera utilizate de Fortele navale ruse.

Greenpeace prezinta date de la Ministerul pentru situatii de urgenta potrivit carora nivelul de radiatii era de 20 de ori mai mare decat cel normal la Severodvinsk, la circa 30 km de Nionoksa.

Sursa foto: Digi24.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri