Pretul petrolului a scazut, joi, aproape de 52 dolari/baril, in asteptarea statisticilor americane saptamanale care vor indica, probabil, usoara crestere a stocurilor de petrol brut si rafinat pe piata interna.

Contractele futures pentru petrolul brut tranzactionat pe piata americana au pierdut 33 de centi, in timpul sedintei de tranzactionare, pana la 13:52, ora Romaniei. Petrolul a atins, miercuri, pe piata americana, cel mai mic pret din ultimele douazeci de luni, de 50,28 dolari/barilul de titei, inainte sa creasca iar.

Petrolul Brent din Marea Nordului tranzactionat la Londra a scazut cu 20 de centi, la valoarea de 52,28 dolari/baril.

Analistii care au participat la sondajul Reuters prognozeaza o crestere saptamanala a stocurilor americane de petrol cu 100.000 de barili. Aceasta ar fi prima crestere din ultimele opt saptamani.

Stocurile de petrol rafinat se asteapta sa fi crescut la 1,9 milioane barili, in timp ce rezervele de benzina se estimeaza sa fi urcat la 2,2 milioane de barili. Statisticile americane vor fi prezentate, joi, cu o zi mai tarziu, din cauza sarbatorii nationale americane de la inceputul saptamanii.

Preturile petrolului au fost sustinute de un val de frig in Statele Unite, care a declansat mult asteptata cerere din timpul iernii pentru combustibil de incalzire. "Prognozele meteorologice actuale pentru Statele Unite dau si o anumita sustinere miscarii de crestere de ieri", au spus reprezentantii grupului de brokeraj Man Financial.

Dupa un val de frig in nord-estul Statelor Unite, care acopera aproximativ 80% din consumul national de combustibil, s-a estimat ca va creste peste medie cererea de combustibil termic pentru cea mai mare parte a saptamanii in curs, potrivit institutului privat de meteorologie, DTN Meteorlogix, citat de Reuters.

Serviciul National de Meteorologie al guvernului Statelor Unite a anuntat ca media temperaturilor ar putea fi sub normal, pentru aceasta perioada a anului, pe coasta de est, timp de inca doua saptamani, desi e posibil ca saptamana viitoare sa se incalzeasca iar vremea in partea de vest si respectiv centrala si de vest a SUA.

Totusi, cumpararea ar putea fi doar o tendinta pe termen scurt, deoarece frigul a venit tarziu, iar stocurile de combustibil erau deja masive, sustin analistii, citati de Reuters.

Pretul petrolului a scazut de la cele mai mari cotatii inregistrate in timpul sedintei de tranzactionare, dupa ce ministrul saudit al petrolului a spus, joi, ca Arabia Saudita este dedicata investitiilor pentru majorarea capacitatii de productie, ca sa acopere cererea in crestere si va pastra tinta sa de capacitate de productie de 1,5-2 milioane de barili pe zi.

Agentia Internationala a Energiei a declarat ca producatorii de petrol din afara Organizatiei Tarilor Producatoare de Petrol (OPEC) vor extrage, in 2007, mai putin petrol decat se asteapta, ceea ce va accentua presiunile asupra OPEC, care reduce oferta de petrol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri