Banca de investitii Merrill Lynch a avut profituri mai mari cu 68% in trimestrul al patrulea 2006 fata de aceeasi perioada a anului anterior, depasind usor estimarile analistilor din piata datorita castigurilor mai mari din investitii in fondurile de plasament, potrivit Reuters citat de NewsIn.

Taxele institutiei Merrill Lynch pentru serviciile de management al activelor si de portofoliu au scazut cu 20%, in trimestrul al patrulea 2006. Comisioanele casei de brokeraj au crescut moderat cu 7%, anunta Reuters.

Cotatia actiunilor companiei a crescut cu 69 de centi, la valoarea de 97,50 dolari/actiune, la inceputul sedintei de tranzactionare.

Veniturile totale nete ale bancii Merrill Lynch au crescut cu 27%, la valoarea de 8,6 miliarde dolari, deoarece veniturile din tranzactiile principale, care includ afacerile cu capital privat s-au triplat, cel putin, la cuantumul de 2,2 miliarde dolari.

Castigurile companiei Merrill Lynch pe trimestrul patru 2006 au fost de 2,3 miliarde dolari, adica de 2,41 dolari/actiune, in crestere de la valoarea de 1,41 dolari/actiune, inregistrata in aceeasi perioada din 2005.

Asteptarile analistilor au indicat un castig mediu de 1,92 dolari/actiune, potrivit estimarilor Reuters.

Veniturile bancii de investitii Merrill Lynch au crescut cu 41%, la valoarea de 1,3 miliarde dolari, ceea ce a contrabalansat scaderea veniturilor din activitatile de consiliere pentru fuziuni si achizitii.

Cotatia actiunilor Merrill Lynch a crescut cu 38%, in 2006, ceea ce depaseste castigurile de 26% ale indicelui delaer-broker pentru valori mobiliare AMEX.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania a atins vârful epidemiei, dar va reduce treptat măsurile de izolare
Setari Cookie-uri