Bursa din Italia, Borsa Italiana a anuntat ca este interesata sa cumpere actiuni la bursa din Sofia, Bulgaria\'s Stock Exchange, potrivit relatarilor presei italiane, preluate de agentia Sofia News
Directorul administrativ al Borsa Italiana, Massimo Capuano se va intalni, vineri, cu reprezentantii Bulgarian Stock Exchange, cu cei ai ministerului bulgar al Finantelor si ai Comisiei de Supraveghere Financiara

Borsa Italiana este unul dintre candidatii pentru cumpararea unui pachet de actiuni in valoare de 44% la bursa de la Sofia. si alte platforme bursiere europene si-au manifestat interesul pentru Bursa de Valori din Bulgaria. Deutsche Boerse a prezentat, la 15 decembrie 2006, platforma sa Bursei de Valori din Bulgaria, in cadrul discutiilor care s-ar putea finaliza in negocieri de achizitie, au spus oficiali ai bursei germane. Deutsche Boerse si-a manifestat interesul pentru Bursa de Valori din Bulgaria, dupa ce Sofia Exchange a purtat deja discutii cu Hellenic Exchange Holdings si platforma burisera nordica OMX AB.

Guvernul bulgar, care detine un pachet de actiuni de 44% la Bulgaria's Stock Exchange, a ridicat recent restrictiile legislative care interziceau participatia straina la platforma burisera. Guvernul bulgar a anuntat si ca planuieste sa vanda tot pachetul sau de actiuni.

Ceilalti actionari ai Bursei din Bulgaria sunt banci, case de brokeraj si companii de asigurare, potrivit informatiilor citate de NewsIn. Capitalizarea bursei de la Sofia a ajuns la cea mai mare valoare atinsa vreodata, de 14 miliarde de leva (9,45 miliarde de dolari), de la relansarea acesteia in 1991, pe baza, in principal, a cresterii economice solide a Bulgariei si intrarii in UE, la 1 ianuarie 2007. Desi tendinta este pozitiva, capitalizarea de piata a companiilor este mica, volumele sunt scazute, iar ofertele publice initiale sunt putine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri