Citigroup a inregistrat un profit net de 5,13 miliarde dolari pe al patrulea trimestru din 2006, cu 26% mai putin decat in perioada similara a lui 2005, dar profitul operational a crescut cu 3%, in aceeasi perioada
Profitul pe actiune din ultimul trimestru al anului trecut a fost de 1,03 dolari/actiune, informeaza NewsIn. Rezultatele includ suma de 415 milioane dolari folosita, dupa impozitare, pentru majorarea rezervelor si repozitionarea afacerii pe segmentul de credite de consum din Japonia. Randamentul pe o actiune obisnuita a fost de 17,2%.

Profitul net, pe intregul an 2006, a scazut cu 12%, fata de trimestrul IV din 2005, pana la 21,54 miliarde dolari, echivalentul a 4,31 dolari//actiune, iar randamentul pe o actiune ordinara a fost de 18,8%. Profitul operational al bancii a crescut, insa cu 3%, in ultimele trei luni ale lui 2006 comparativ cu aceeasi perioada din 2005, respectiv de la 4,97 la 5,13 miliarde dolari.

"Rezultatele noastre s-au remarcat prin cresterea cu doua cifre a profitului din sectorul bancar corporativ si de investitii, din administrarea averilor si din investitiile alternative. Actiunile noastre strategice au avut avut un impact pozitiv asupra creditului de consum din America. Performanta in aceste afaceri a fost partial diminuata din cauza rezultatelelor inferioare cu creditul de consum international, care a necesitat cresterea semnificativa a costurilor noastre cu finantarea creditului de consum din Japonia. Numarul de clienti a continuat sa creasca, printre altele si ca urmare a investitiilor noastre in noul sistem de distributie", a spus presedintele si directorul executiv al Citigroup, Charles Prince.

In timpul ultimului trimestru din 2006, grupul a continuat sa isi extinda afacerea prin investitii organice si achizitii. Citigroup a deschis un numar record de sucursale si am continuat sa investeasca in tehnologia si oamenii sai, a mai spus presedintele si directorul executiv al grupului.

Citigroup a facut cinci achizitii in ultimele trei luni ale anului trecut, toate cu scopul de a-si extinde franciza la nivel international. Grupul a condus un consortiu care a achizitionat 85% din Guangdong Development Bank din China. in America Centrala a anuntat achizitia grupului Financiero Uno, o franciza de carduri de credit pentru consum, si a grupului Cuscatlan, o banca de consum si corporativa. Citigroup a anuntat, de asemenea, achizitia companiei Quilter, una dintre cele mai respectate firme de administrare a averilor din Marea Britanie, precum si cumpararea a 20% din Akbank, una din bancile importante din Turcia, a mai spus Price.

"Prioritatile noastre pentru 2007 sunt clare: cresterea sustenabila a creditului de consum din Statele Unite, cresterea creditului de consum international, cresterea mai rapida a sectorului bancar corporativ si de investitii si a celui de administrare a averilor, prin orientarea catre gestiunea cheltuieilor si mentinerea disciplinei inalte in gestiunea creditelor. Vom continua sa ne integram afacerile si sa ne extindem dar, in acelasi timp, vom lua in calcul toate cheltuielile noastre pentru a ne asigura ca operam cat mai eficient si efectiv posibil", a mai spus Price.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri