Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut duminica la Soci ca problema embargoului rusesc asupra carnii poloneze nu a fost solutionata, dar si-a exprimat speranta ca negocierile pentru parteneriatul UE-Rusia vor putea incepe inainte de sfarsitul presedintiei germane a Uniunii, transmite AFP.

"UE nu are nicio problema cu Polonia, dar exista o problema intre UE si Rusia, cu dimensiuni comerciale precise, in domeniul carnii, care nu sunt in prezent rezolvate", a spus potrivit NewsIn, Merkel la finalul unei intalniri cu presedintele rus Vladimir Putin la Soci, in sudul Rusiei.

"Lucram intens la aceasta. Avansam pas cu pas si, fiind o fire optimista, sper ca vom putea incepe negocierile pentru un parteneriat cu Rusia in timpul presedintiei germane si ca vom inregistra progrese pana la summitul UE-Rusia" prevazut la 18 mai la Samara, Rusia, a spus ea.

Cancelarul pare sa revina asupra declaratiilor sale de sambata, cand a spus intr-un interviu acordat postului public de televiziune polonez ca problema embargoului rus asupra carnii poloneze a fost "rezolvata".

Din cauza acestui embargou, considerat de Polonia un mijloc de presiune politica fara fundament sanitar, Varsovia blocheaza de la jumatatea lunii noiembrie deschiderea negocierilor pentru un nou acord de parteneriat UE-Rusia, care trebuie sa contina o dimensiune energetica foarte importanta pentru europeni.

"Suntem de acord ca, pe o baza bilaterala, serviciile competente din Rusia si Polonia sa se puna de acord in mod direct in toate privintele", a spus si presedintele Vladimir Putin. "Haideti sa ne punem de acord", a insistat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri