Mai mult de jumatate dintre germani sunt de parere ca democratia din tara lor este sub amenintare, iar cea mai mare ingrijorare este provocata de ascensiunea extremismului de dreapta, releva un sondaj YouGov, citat de DPA.

Conform rezultatelor sondajului facut public joi, 53% dintre respondenti au fost de acord cu afirmatia ca democratia este in pericol, scrie Agerpres.

Din acest grup, sustinatorii partidului de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) sunt cei mai tematori in legatura cu viitorul democratiei, cu un procent de 79%.

Partidul, care a inregistrat un avans semnificativ in politica germana in ultimii ani si este in prezent cea mai mare formatiune de opozitie din parlamentul national (Bundestag), se plange deseori de tratament nedrept din partea media si a altor politicieni.

In lista amenintarilor percepute la adresa democratiei, pe prima pozitie se afla extremistii de dreapta (47%), urmati, la egalitate, de populistii de dreapta si de migranti (fiecare cu 27%).

Extremismul de stanga si SUA sunt de asemenea motive de ingrijorare, 22% dintre participantii la sondaj considerand acesti factori ca fiind amenintari.

In cadrul sondajului realizat de YouGov Germania au fost intervievate 2.020 de persoane, in perioada 22 august - 1 septembrie. Sondajul a fost facut cu ocazia Zilei Internationale a Democratiei, care este marcata la 15 septembrie.

Sursa foto: Shutterstock / canadastock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri