Consiliul COREPER se reuneste joi pentru a discuta despre primul sef al parchetului european, functie pentru care candideaza Laura Codruta Kovesi. Chiar daca fosta sefa a DNA este creditata cu prima sansa, Guvernul Romaniei, prin vocea premierului Dancila a anuntat ca nu o va sustine pe Kovesi, iar reprezentantul Romaniei in COREPER va vota impotriva acesteia.

Sedinta vine in contextul in care marti, echipele de negociere ale Parlamentului European si Consiliului UE au discutat prin videoconferinta privind viitorul sef al Parchetului European, iar ambele parti si-au mentinut optiunile initiale: Parlamentul European pentru Kovesi si Consiliul UE pentru francezul Jean-Francois Bohnert, scrie Hotnews.

Potrivit unor surse europene, sunt doua scenarii pentru cum ar putea decurge lucrurile.

Primul dintre ele ar fi sa se ceara un vot pentru cei trei candidati ramasi in cursa, mai exact Laura Codruta Kovesi, candidatul francez Jean-Francois Bohnert, care nu s-a retras inca desi a fost nominalizat la sefia Parchetului National Financiar, si germanul Andres Ritter.

Al doilea scenariu este ca ambasadorul Finlandei, care detine presedintia Consiliului UE, sa testeze in Consiliul COREPEER sustinerea pe care o are Laura Codruta Kovesi si sa ceara un vot doar pentru ea, sustin aceleasi surse.

Potrivit surselor citate, in ambele variante Laura Codruta Kovesi are prima sansa, spre deosebire de testul de la declansarea procedurii, cand Bohnert s-a clasat pe primul loc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri