Grupul bancar francez Credit Agricole SA a vandut 3,6% din banca italiana Intesa Sanpaolo pentru suma de 2,51 miliarde euro (3,3 miliarde dolari), conform angajamentului luat privind reducerea participatiunii sale din grupul italian.

Purtatorul de cuvant al Credit Agricole a declarat potrivit NewsIn ca aceasta tranzactie va genera un castig de capital de 400 de milioane de euro. Institutia detine in continuare 5,8% din capitalul Intesa Sanpaolo, precum si 5,5% din drepturile de vot, a anuntat luni grupul bancar francez. Actiunile Intesa Sanpaolo s-au majorat cu 1,7%, in timp ce actiunile Credit Agricole s-au depreciat cu 0,2%.

Grupurile bancare Banca Intesa si Sanpaolo IMI au fuzionat in cursul anului trecut, pentru a crea a sasea banca, ca marime din Europa, iar in luna decembrie autoritatea anti-trust din Italia a cerut grupului bancar francez Credit Agricole sa isi reduca participatia detinuta din banca creata dupa aceasta fuziune. Responsabilii Intesa nu au putut fi contactatie pentru a oferi informatii suplimentare despre aceasta tranzactie.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, detineau impreuna peste sase mii de filiale, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de filiale inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit, fiind posibil, chiar, ca, in anumite regiuni, acest numar sa depaseasca limitele impuse de autoritatile de reglementare din domeniul concurentei.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea bancilor Intesa si Sanpaolo este liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19%, in partea de nord-est, de 14%, in centrul tarii, respectiv de 23,6%, in zona bogata de nord-vest a Italiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri